Yaz sıcaklarında nasıl beslenmeliyiz?

Yaz sıcakları etkisini sürdürüyor. İnsan vücudunun güneş ışınlarına ihtiyacı olsa da aşırı sıcaklar vücutta su kaybına ve direncin düşmesine neden oluyor. Uzmanlar artan yaz sıcaklarına karşı vatandaşların bol sıvı ve taze meyve sebze tüketimini öneriyor.

Aşırı sıcaklıklar dünyada ölümlere yol açıyor. Çünkü, sıcak hava hem vücutta su kaybına hem de direncin düşmesine neden oluyor.

Peki aşırı sıcaklardan nasıl korunmalıyız? Bu konuda uzmanlardan uyarılar var.

Harran Üniversitesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. İbrahim Hayoğlu, özellikle sıcak havalarda takviye besine ihtiyaç duyan vücudun, bol sıvı ve taze meyve sebze tüketimi ile desteklenmesi gerektiğini belirtiyor.

İnsan vücudundaki su kaybının yüzde 2 ila 3'e ulaştığı durumlarda halsizlik, vücut ısısının artması ve fiziksel performans düşüklüğü oluşuyor. Hayoğlu, su kaybının artmasıyla ölüme kadar gidebilecek birçok olumsuzlukların görülebileceğine dikkati çekti.

Prof. Dr. Hayoğlu, yaz döneminde alınan gıdaların yağlı olmaması ve tıka basa yenilmemesinin önemine dikkati çekti. Hayoğlu, bu dönemde tercih edilmesi gereken gıdaları sıraladı.

# iklim # beslenme # yaz sıcakları