Sincan'daki sınır muhafızları görevlerini kararlılıkla yürütüyor

Çin'in kuzeybatısındaki Sincan Uygur Özerk Bölgesi'ndeki sınırlarda garnizon oluşturan Çin sınır muhafızları , modern silahlarla desteklenen ve ileri teknolojilerle desteklenen teçhizatlarla Çin topraklarını koruma görevlerini sadakatle yerine getirerek seleflerinden aktarılan gözüpek ruhla görevlerini kararlılıkla yürütüyor.

Çin'in komşu Orta Asya devleti Kazakistan'a açılan kapısı olan Khorgos, Çin'i Avrasya'nın diğer bölgelerine bağlayan demiryolları ve karayollarında çapraz geçiş yapan tren ve kamyonları taşıyan Kuşak ve Yol rotalarında önemli bir düğüm noktasıdır. Halk Kurtuluş Ordusu Sincan'a bağlı Khorgos Sınır Savunma birimindeki subaylar ve askeri komutanlık, bu ekonomik arteri güvenli ve engelsiz tutmak için gece gündüz devriye geziyor.

Bölük komutan yardımcısı Zhou Xuan, "Limandan geçen ve 1.000 tonun üzerinde mal taşıyan günlük ortalama 40 gelen ve giden trenimiz var. Tüm veriler, önceki yılların aynı dönemine göre iyileşmiştir," dedi.

Konvansiyonel yöntemlere ek olarak, geçişi korumak için gelişmiş ekipmanlar da uygulanmıştır.

"Günümüzde termal görüntüleme ekipmanları, FireEye savaş alanı hafif radarı, video gözetim kameraları ve diğer yüksek teknolojili ekipmanlar kuruldu. Dolayısıyla, kapıdan dışarı adım atmadan genel durumu kontrol altına alabilecek durumda olduğumuzu söyleyebiliriz." dedi asker Huang Jiaqiang.

Sınır bölgelerinde garnizon yapan subay ve erler, zaman zaman devrim atalarının sadık, çetin, yılmaz ve özverili ruhunu öğrenerek, devrim şarkıları söyleyerek ve ataları gibi mağara istasyonlarındaki zorlu yaşamı deneyimleyerek faaliyetlerde bulunuyorlar.

Halk Kurtuluş Ordusu'na bağlı Alamali Sınır Savunma Birimi'nden Sincan askeri komutanlığında görevli bir asker olan Tian Hongchao şunları ifade etti:

- Bugün ÇKP'ye katıldıktan sonra görevdeki ilk günüm. Ayrıca manga komutanıyla birlikte mağara istasyonuna ilk gelişim. Buradaki zorlu koşulları görünce, burada sınırı savunan seleflerimizin zorluklarını gerçekten anlıyorum. böyle elverişli yaşam koşullarıyla, Xinjiang'ı istikrara kavuşturma ve gençleştirme ve yeni çağda sınır savunmasını güçlendirme misyonunu iyi bir şekilde yerine getirmeliyiz.

Askerler artık sınırsız sıcak su, otomatlar, kapalı spor salonları, eğlence odaları, okuma odaları, film odaları ve diğer destek tesisleri ile donatılmış modern kışlalarda yaşıyor olsalar da, Tian her zaman devrimci öncülerin zorlu yaşamını akıllarında tutacaklarını ve onların öncü ruhundan öğreneceklerini söyledi.

Sandaohezi Sınır Savunma Birimi, Çin-Kazakistan sınırında, nehirler, sulak alanlar, Gobi Çölü'nün bir kısmı ve ormanlarla topografyanın karmaşık olduğu Ili Nehri'nin üst kısımlarında konuşlanmıştır. Her yıl yaz ortasında, turistlerin ve hayvan sürülerinin artmasıyla birlikte birim, sınır bölgesinin güvenliğini ve istikrarını sağlamak için sınır devriyelerini yoğunlaştıracak.

Bununla birlikte, zararlı sivrisinekler yaz aylarında oldukça aktiftir, bu nedenle askerler devriye hattını gezerken kalın koruyucu giysiler giymek zorundadır.

Askeri komutanlıkta görevli Liu Zhanzhao şunları ifade etti:

- Sınır koruma çalışmalarına ilk defa katılıyorum. Birime ilk geldiğimde ekip liderlerinin yazın burada daha fazla sivrisinek olduğunu söylediklerini duydum. Böyle olacağını beklemiyordum. Çok sivrisinek var. Koşullar çok zor olsa da, yeni çağda sınırı korumakla görevlendirilmiş bir asker olarak, eski nesil devrimci subay ve adamların ruhunu ileriye taşıyacağım. Sınır bölgesinde kök salacağım ve kendimi adayacağım. Sınır savunmasına anavatanın iyi ve sadık bir savunucusu olmaya çalışarak katkıda bulunacağım.
# spor # kazakistan # ilk # Sincan # sincan uygur özerk bölgesi # çok # Halk Kurtuluş Ordusu