Azerbaycan KKTC'yi tanıyor mu? Azerbaycan KKTC'yi ne zaman tanıyacak?

KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in bir araya gelmesi büyük ses getirdi. Azerbaycan devlet ajansı da görüşme haberinde ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ifadesini kullandı. Azerbaycan ve KKTC'den tarihi görüşme için "tanınma sürecinin başladığı" yorumları yapıldı. İkili görüşme sonrası ilişkilerin daha da güçleneceği vurgulandı.

2 ülkenin ilişkileri açısından tarihi bir görüşme yapıldı. KKTC Cumhurbaşkanı Ersin Tatar ile Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham Aliyev'in buluşması büyük yankı uyandırdı.

Konya'da yapılan ve yaklaşık 40 dakika süren Tatar-Aliyev görüşmesi ile KKTC'nin tanınma süreci yeniden gündeme geldi.

Görüşme için Azerbaycan devlet ajansının ilk kez Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti ifadesini kullanması da dikkat çekti.

Görüşmede, Aliyev'e Kıbrıs konusunda bilgi veren Tatar, Türkiye ile uyum içinde bir politika yürüttüklerini söyledi. Bu sözler Türkiye'nin atacağı adımlarla tanınma sürecinin hızlanabileceği şeklinde yorumlandı.

2 ülke arasındaki ilişkilerin güçlendirilmesi yönünde atılacak adımlar arasında temsilciliklerin açılması ve direkt uçuşların olması bekleniyor.

Ayrıca KKTC Cumhurbaşkanı Tatar'ın yakın zamanda Bakü'yü ziyaret edeceği konuşuluyor.

# türkiye # Azerbaycan # aliyev # cumhurbaşkanı # türk # KKTC # Kıbrıs # ilk # ersin tatar # İlham Aliyev # Bakü # KKTC Cumhurbaşkanı # Azerbaycan Cumhurbaşkanı