Silivri ve Esenyurt'ta sokaklar yine göle döndü

İstanbul'da kuvvetli yağış etkili olmaya başladı. Yağışla birlikte Silivri ve Esenyurt'ta caddeler yine göle döndü. Kuvvetli yağışın kentte etkisini arttıracağı tahmin edilirken, Valilik, AFAD ve AKOM’dan uyarılar peş peşe geldi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü İstanbul genelinde çarşamba ve perşembe günleri etkili olacak sağanak konusunda uyarmıştı. Beklenen yağış, etkisini gösterdi; uyarıya rağmen yağışla birlikte Silivri ve Esenyurt'ta cadde ve yollar kısa sürede göle döndü.

Silivri Alibey Mahallesi'nde park halinde bulunan 3 araç yarıya kadar suya gömüldü. Bazı iş yerlerinin bodrum katlarını su bastı. Piri Mehmet Paşa Mahallesi'nde rögarların tıkanması üzerine bir sokak sular altında kaldı.

Ispartakule ve Esenyurt'ta da bazı yerlerde su taşkınları yaşandı. Ispartakule'deki Fuar ve Sergi Merkezi'nin kapalı pazar alanını su bastı.

Esenyurt'ta bir çok sokakta rögarların taşması sonucu su baskınları yaşandı.

İstanbul Valisi Ali Yerlikaya, yağışın Perşembe sabahı özellikle Anadolu Yakasında etkisini arttıracağını belirterek, vatandaşları dikkatli olmaya çağırdı.

AFAD ve AKOM’dan yapılan uyarlarda da vatandaşlardan ani sel ve su baskınına karşı tedbirli olmaları istendi. AFAD’ın açıklamasında İstanbul ile birlikte kuvvetli sağnak uyarısı yapılan Kocaeli, Zonguldak, Düzce ve Sakarya'daki vatandaşlara; sel, yıldırım, dolu, hortum gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olmaları çağrısı yapıldı.

# istanbul # düzce # sakarya # meteoroloji # yağış # kocaeli # AFAD # Silivri # esenyurt # hortum # zonguldak # sel # Yıldırım # dolu # çok