Vatan Partisi hedef gösterilen Cemevi'ni ziyaret etti

Vatan Partisi, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın ziyaretinin ardından hedef alınan Hüseyin Gazi Cemevi’ni ziyaret etti. Ziyarette, birlik ve beraberlik vurgusu öne çıktı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, “Hüseyin Gazi birliğimizin kalesi oldu. Bu kalenin neferleriyiz” dedi. Destek ziyareti için Vatan Partisi'ne teşekkür eden Cemevi Dedesi Hüseyin Öz de “Bize güç verdiniz” ifadesini kullandı.

Alevi sünni beraberliğinin kalesi burası ve sizler tarihe geçtiniz, milletin özlemlerinin liderliğini yapıyorsunuz. Vatan Partisi hedef alınan cemevini ziyaret etti. Ziyarette birlik ve beraberlik mesajları verildi.


"Burada hepimiz Hüseyin Gazi ruhuyla dimdik kale gibi kaos çıkartmaya çalışanlara karşı duracağız."

Hüseyin Gazi Cemevi, duvara yağlı boya ile çizilmiş ve rutubet nedeniyle kabararak zarar görmüş Atatürk, Hz. Ali ve Hacı Bektaş-ı Veli resimlerinin yerinin değiştirilmesi nedeniyle hedef gösterildi. Olay çarpıtıldı, fotoğrafların Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın ziyareti nedeniyle kaldırıldığı iddia edildi.

Hedef gösterilen Hüseyin Gazi Cemevi Dedesi Hüseyin Öz'e destek Vatan Partisi'nden geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, genel başkan yardımcıları ve Ankara İl Başkanlığının olduğu heyet Hüseyin Gazi Cemevi'ni ziyaret etti.

Alevi dedesi Hüseyin Öz ve beraberindekiler tarafından samimi şekilde karşılanan Vatan Partisi heyeti tartışmalara konu olan resimlerin olduğu alana oturdu. Özgür Bursalı, konuşmasında, Hüseyin Gazi'nin birliğin ve beraberliğin kalesi olduğuna vurgu yaptı

Bu tablo fotoğraf tartışmalarının kıymeti yok. Hüseyin Gazi tarihe geçti, kale oldu. Türk milletini birleştiren kale oldu. Telaş da bu. Cumhurbaşkanının buraya gelmesi tarihi önemde, hazmedemedikleri gerçek bu. Emperyalizmin etnik, mezhepsel bölcülüğüne karşı dimdik bir kale burası.
Vatan Partisi heyetine “Bize güç verdiniz" diyen Hüseyin Öz de, birlik ve beraberlik mesajları verdi:


- Biz sizlerden güç alıyoruz. Aleviliği hedef alanların başarı şansı yok, Hüseyin Gazi var sizler varsınız. Biz de bu kalenin neferleriyiz.
Vatan Partisi heyeti, Hüseyin Gazi Cemevi’ne Aşık Veysel’in Birlik Destanı eserinin yazılı olduğu tabloyu hediye etti. Bursalı, şiirin bir dizesine dikkat çekerken, Alevi dedesi Öz de Aşık Veysel ile ilgili kısa notlar paylaştı.




# ankara # erdoğan # vatan partisi # cumhurbaşkanı # destek # Özgür Bursalı # cemevi # hüseyin öz