Peker'e Vatan Partisi'nden sert yanıt

Aydınlık gazetesinin suç örgütü lideri Sedat Peker'in FETÖ bağlantılarını tek tek ortaya çıkarmasının ardından Peker, Vatan Partisi'ni hedef aldı. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Peker'in kendilerini hedef alan sözlerine sert yanıt verdi. Bursalı, "Gerçeği alt edemeyeceği için bolca laf salatası yapıyor" dedi.

Suç örgütü lideri Sedat Peker'in FETÖ ile bağlantılarının Aydınlık gazetesi tarafından bir bir ortaya çıkarılması gündem yarattı. Haberin ardından Sedat Peker, Vatan Partisi'ni hedef aldı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, suç örgütü lideri Peker'in iddialarına sert cevap verdi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan Bursalı, Peker'in kendisinin FETÖ'ye biat açıklamalarına yanıt veremediği için saldırıya geçtiğini belirtti:

- Sedat Peker'in FETÖ'ye biatını Aydınlık belgeleriyle satır satı yayınladı. Gerçeği alt edemeyeceği için tek bir yanıt veremiyor, bolca laf salatası yapıyor. Söylemiştik, hakikatlerle ve Aydınlıkçılarla başa çıkamazsınız. FETÖ'ye "zarif selamlarını yeniden hatırlatalım.


Diğer yandan Sedat Peker, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'i de doğrudan hedef aldı. Peker'in, "Perinçek Dünya İslami Kurultayına AK Parti tarafından gönderildi'' yalanına cevap Vatan Genel Başkan Yardımcısı Utku Reyhan'dan geldi.

Reyhan sosyal medya hesabından Vatan Partisi liderinin yaptığı görüşmenin ayrıntılarını kamuoyuyla paylaştı:

- Bu açık bir yalandır. Söz konusu etkinlik, Genel Sekreterliğini İran İslam Devrimi Rehberi dış ilişkiler baş danışmanı Dr. Ali Ekber Velayeti'nin yaptığı Dünya İslami Uyanış Kurultayı'nın Afganistan'ın işgalden kurtuluşu üzerine yaptığı toplantıdır. Rusya, Çin, Pakistan, Tacikistan, Kazakistan, Özbekistan, Türkmenistan, Irak, Hindistan gibi ülkelerden üst düzey konuşmacıların katıldığı toplantıya Türkiye'den yalnızca Sayın Perinçek katılmıştır. Genel Başkanımıza davet, doğrudan Sayın Ali Ekber Velayeti'den gelmiştir.


Reyhan, görüşmenin içeriği hakkında verdiği bilgilerle de Peker'in yalanını çürüttü:

- Sayın Perinçek, bu toplantıda Afganistan'dan ABD'nin kovulması üzerine önemli bir konuşma yapmıştır. İki lider, 10 Temmuz 2017'de Tahran'da görüştü. Bu görüşme Irak'ın kuzeyindeki ayrılıkçı referandumun engellenmesinde tayin edici oldu. Vatan Partisi, iktidar olmadan iki ülkenin ilişkilerinin gelişmesine büyük katkılar yapmıştır, yapmaktadır. Sayın Perinçek'i AK Parti'nin bu etkinliğe gönderdiğini söylemek yalanın kuyruklusudur. Kamuoyu bu gerçeği bilmeyen cahil mafya bozuntularına itibar etmemelidir.
# abd # türkiye # rusya # fetö # iran # açıklama # hindistan # çin # vatan partisi # Doğu Perinçek # pakistan # Tacikistan # kazakistan # tahran # Özgür Bursalı # Özbekistan # türkmenistan # sedat peker