İstanbul yine yağışa teslim edildi

İstanbul yine yağışa teslim edildi. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun 'Altyapı, su baskınları ve sel sorunlarını çözdük' dediği birçok nokta sel suları altında. Araçlar sulara gömülürken trafik kilitlendi, yollar çöktü, otobüs ve metrobüsleri de su bastı. Sular altında kalan Mısır ÇArşısı esnafı önlem almayan ve yardıma gelmeyen İBB'ye tespki gösterdi.

Yollar çöktü...Çarşıyı , otobüsleri, metrobüsleri ve işyerlerini su bastı. Günlerdir yapılan uyarılara rağmen alınmayan önlemler nedeniyle İstanbul yine sele teslim edildi.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, AFAD ve Valilik günlerdir uyardı. Ani sel ve su baskınlarına karşı dikkatli olunması çağrısı yapıldı. Ancak yollar yine sular altında kaldı. Sadece yollar değil bu kez otobüs ve metrobüsleri de su bastı.

Eminönü'nde sel suları nedeniyle yolda çökme yaşandı. Trafik kilitlendi. Araçlar uzun süre ilerleyemedi.

Sağanak yağıştan esnaf da nasibini aldı. Eminönü'nde Kapalıçarşı ile Mısır Çarşısı'nda elektrikler kesildi, iş yerlerini su bastı.

Esnaf yardım için belediyeyi de aradı ancak yardım talepleri karşılıksız kaldı.

İstanbul'un birçok noktasından gelen görüntüler aynıydı. Metrobüs ve otobüsleri de su bastı, kaçacak yeri olmayan yolcular panik halinde o anları kaydetti.

CHP'li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, "Alt yapı sorununu çözdük" dediği ve sel, su baskını gibi problemlerin yaşanmayacağını söylediği Maltepe'de yağan yağmurun ardından sokaklar göle döndü. Birçok araç yollarda mahsur kaldı.

İBB Başkanı İmamoğlu bu kez tatilde değil AKOM'daydı. Herhangi bir olumsuzluğun yaşanmadığını söyleyen İmamoğlu, İstanbullulardan saat 15.00'e kadar dışarıya çıkmamalarını istedi.

Yaşanan aksaklıklar sonrasında İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'na sosyal medyada binlerce tepki tweeti atıldı.

Üsküdar’da da durum farklı değildi. Sel ve yağış ile Üsküdar'da göle dönen caddede araçlar mahsur kaldı.

İstanbul Gaziosmanpaşa Caddesi Kemal Şeker Bulvarı'nda bir araç çöken yoldaki çukura düştü.

İstanbul'da araçlar suya gömüldü. Sancaktepe'de sular altında kalan yolda 2 motorcunun yaşadığı zor anlar kameraya yansıdı.

Beykoz'da da yağmur nedeniyle yollar göle döndü. Soğuksu İlkokulu'nu ise su bastı.

Yağışın yoğun olduğu saatlerde İBB Parklar ve Bahçeler Müdürlüğü bünyesindeki çimlerin yağmurun altında fıskiyeyle sulanması ise dikkat çekti.

Öte yandan CHP'li belediyelerin yönetiminde olan Ankara ve Eskişehir de yağışa hazırlıksızdı. Pek çok yol adeta gölete döndü, vatandaşlar uzun süre yollarda mahsur kaldı.

# istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # ekrem imamoğlu # ankara # akom # maltepe # tepki # çok # İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı