Antalya'da yabancılar kiraları ödemeden kaçıyor

Turizmin başkenti Antalya’da Emlak Komisyoncuları Odası’ndan kiralarda rayiç bedel ve etkin denetleme çağrısı geldi. Yabancıların yoğun göçü nedeniyle özellikle sahile yakın kesimlerde kira bedelleri kontrolsüzce yükselmişti. Bu usulsüzlükler başka sorunları da beraberinde getirdi. Birçok yabancı, kiralarını ödemedi. Ev sahipleri ise soluğu adliyede aldı.

Fahiş kira bedellerine karşı rayiç bedel ve etkin denetleme çağrısı geldi. Turizmin başkenti Antalya’da olağanüstü yükselen kiralar mağduriyete neden oldu.
- Alanya ve Manavgat ilçelerimizde çok fazla bu şekilde ödemeyen mahkemeye düşen, tabi ki Antalya’mızda da var ama o kadar fazla değil.

Sahile yakın kesimlerde kira bedelleri kontrolsüzce yükseldi.
- Yabancıların kendi dilinden dininden ırkından gelen yabancıları tabiri caiz ise kandırmaları sonucu, o evin bedeli o zamanlarda 4-5 bin lira civarındayken, 30-40-50-60 bin liraya kadar kiralara verdiler. Ev sahiplerimizde yan taraftaki ev 30 lira ederken benimki niye 5 lira etsin demesi sonucunda fiyatlar otomatikman onlar da arttırdılar.


Fahiş kira artışı sorunlara neden oldu. Birçok yabancı kiralarını ödemedi. Olaylar yargıya taşındı.

- Biz emlakçılar olarak bunları uyardık fakat dinletemediler. Fahiş fiyatlara kiralara verdiler. 5- 6 ay gibi zaman geçti. Yabancı arkadaşların dedikleri şu; biz geldiğimizde ev kiraları 5 liraymış. Siz bize 30,40 liraya vermişsiniz. Zaten biz bunun 5-6 ay bir senelik fiyatını ödemişiz. Biz kira ödemiyoruz gibi serzenişte bulunup mahkemelere düştükleri, birçok avukat arkadaşımın bana ilettiği bu şekilde sorunlarla şuanda karşılaşıyoruz.


Antalya Emlak Komisyoncuları Odası Başkanı İsmail Çağlar, rayiç bedel ve etkin denetleme talep etti.

- Devletimiz bununla alakalı bir yaptırımlar getirdi. Bu işe yaradı mı tabi ki yaradı. Şuanda fiyatlarımız geriye doğru geldi. Enflasyon sebebiyle çok fazla eski fiyata gelme şansı yok. Antalya’mızda mahalle mahalle gezilip, ekspertiz yapılıp, evlerin fiyatlarına bir rayiç bedel konulmasını, bunun üzerinde çok fahiş fiyata verilmesinin denetlenmesini bu şekilde olursa fiyatların daha oturaklı gideceğine inanıyorum inşallah.)


Yaşadıkları bu mağduriyet üzerine, dudak uçuklatan kira bedelleri biçen ev sahiplerinin de rakamları aşağılara çekmesi bekleniyor.

# rusya # Ukrayna # antalya # yabancı # alanya # rus # manavgat # çok # kira # 6 ay # ukraynalı # İsmail Çağlar # fahiş kira