Henri Barkey bu kez de FETÖ'cü isme konuştu

CIA Danışmanı ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimi sanığı Henri Barkey, Halk TV ve Tele 1'in ardından bu kez FETÖ’cü Mahmut Cengiz’e röportaj verdi. Barkey'in FETÖ'ye övgüler düzdüğü röportajın ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın resmi gazetesinde yayınlanması dikkat çekti.

15 Temmuz FETÖ’cü darbe girişiminin tasarlayıcılarından biri olarak bilinen ve Türkiye’de casusluk suçundan yargılanan CIA Danışmanı Henri Barkey, FETÖ’cü akademisyen Mahmut Cengiz’e konuştu.

Barkey röportajında kendisini yine “mağdur” olarak niteledi. “ Avrupa’daki arkadaşlarım bile benimle iletişimi kesti. Türkiye beni yalnızlaştırdı.” dedi.

Henri Barkey, 15 Temmuz darbe girişimiyle ilgili hiçbir delil, kanıt ve haberi ciddiye almadığını söyledi. Türkiye’yi “yalancılıkla” suçladı.. Fethullahçı Terör Örgütü’nü öven Barkey, elabaşı Gülen’e yönelik suçlamaların da “asılsız” olduğunu iddia etti. “Yargılanan kişilerin FETÖ’cü olduğunu bilemeyiz” diyerek, darbe girişimini FETÖ’cülerin yapmadığı imasında bulundu.

CIA Danışmanı Barkey, darbe girişiminin kilit isimlerinden firari FETÖ’cü Adil Öksüz’ü de tanımadığını öne sürdü.

Henri Barkey, Türkiye’nin FETÖ darbe girişimi sebebiyle “ ABD’yi suçladığını” söyledi. “ABD’nin bununla alakası yok. Neden suçluyorlar bilmiyorum” ifadelerini kullandı. ABD’nin FETÖ’ye desteğini görmezden gelen Barkey, Amerika’nın Türkiye’ye cevap veremediğini de itiraf etti. “ABD yetkilileri neden böyle yapıyor bilmiyorum.” Dedi.

Röportaj, ABD İç Güvenlik Bakanlığı’nın resmi gazetesinde de yayınlandı. FETÖ’cü propagandanın özellikle bu gazetede yayınlanması dikkat çekti.

ABD İç Güvenlik Bakanlığı, sınırdaki insan kaçakçılığıyla mücadele ediyor. Ancak FETÖ’cüler, Meksika’dan ABD’ye kaçak geçiş yapıyor ve sığınma talebinde bulunuyor.

# abd # türkiye # cia # fetö # terör # Henri Barkey # avrupa # halk tv # mehmet cengiz # Tele 1 # ABD İç Güvenlik Bakanlığı