CHP’li Ataşehir Belediyesi'nde 125 çalışanın suç kaydı çıktı

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin personel kayıtları tartışma yarattı. İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı incelemede belediyedeki 125 çalışanın, başta terör olmak üzere, tefecilikten yağmaya, cinsel tacizden göçmen kaçakçılığına kadar uzanan suç kayıtları çıktı.

CHP’li Ataşehir Belediyesi’nin terör iltisaklı kişilere kucak açtığı iddiaları ile ilgili İçişleri Bakanlığı harekete geçti.

Daha önce benzer konularla gündeme gelen Ataşehir Belediyesi bu kez de başta terör olmak üzere pek çok farklı suç kaydı olan kişileri işe aldığı ortaya çıktı.

İçişleri Bakanlığı’nın yaptığı incelemede belediyedeki 125 çalışanın, başta terör olmak üzere, tefecilikten yağmaya, cinsel tacizden göçmen kaçakçılığına kadar uzanan suç kayıtları tespit edildi.

Suç türlerinde “terör örgütüne üye olmak” ve “terör örgütü propagandası yapmak” başı çekiyor. Listedeki isimlerin PKK/KCK, DHKP/C, FETÖ, TKEP/L, TKPM/L, MKP ve Nusret Cephesi irtibatı olduğu belirtiliyor.

Listede silahlı yağma, yaralama, resmi belgede sahtecilik, hırsızlık, dolandırıcılık, tefecilik, cinsel taciz, göçmen kaçakçılığı, uyuşturucu veya uyarıcı madde imal etmek, ticaretini yapmak ve kullanmak gibi suçlardan suç kaydı bulunan isimler de var.

CHP’li Ataşehir Belediyesi daha önce de DHKP-C’lileri istihdam ettiği için de soruşturma konusu olmuştu. 2017 yılında da
yine Ataşehir Belediyesi’nin aracının yardım adı altında Suriye’deki PKK’lılara malzeme teslim ettiği an fotoğraflarla belgelenmişti

# İstanbul # chp # fetö # pkk # suriye # terör # içişleri bakanlığı # dhkp/c # çok # mkp # ataşehir belediyesi # terör örgütü propagandası yapmak