Türkiye Suriye yakınlaşması PKK'yı panikletti

Tahran ve Soçi zirveleri sonrası Suriye ile temas açıklamaları PKK’da paniğini daha da arttırdı. PKK/YPG'nin sözde yöneticileri, batının ihanetine uğradıklarını söylüyor. Öte yandan Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, Türkiye'nin operasyon hazırlıklarını hızlandırdığını, Türk Silahlı Kuvvetlerinin Haseke, Rakka ve Halep sınır hattında konuşlandığını yazdı.

Türkiye'nin Suriye’nin kuzeyine olası operasyonu öncesi bölgede hareketlilik sürüyor.

Tahran ve Soçi zirveleri sonrası Suriye ile temas açıklamaları ve Vatan Partisi'nin yapacağı Suriye ziyareti nedeniyle PKK/YPG’de panik derinleşiyor. PKK'nın sözde yöneticilerinin Batı yanlısı medya organlarına yaptığı açıklamalar da terör örgütünün içine düştüğü paniği gözler önüne seriyor.

PKK'nın Suriye kolu PYD'nin sözde eşbaşkanı Salih Müslim, Türkiye'nin olası Suriye operasyonu öncesi Al Monitor'a yaptığı açıklamada, ABD'nin Türkiye'ye karşı tutumunu eleştirerek örgütün öfkeli olduğunu ve ihanete uğradığını söyledi.

Daha önce de YPG'nin sözde sözcülerinden biri, Rusya'nın Türkiye'nin operasyonuna yeşil ışık yaktığını, son dönemlerde artan SİHA operasyonlarının da bunun göstergesi olduğunu dile getirdi.

Öte yandan Suriye'nin resmi haber ajansı SANA, yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde, Türkiye'nin operasyon hazırlıklarını hızlandırdığını ve bölgede halka evlerinden çıkmama çağrıları yapıldığını haberleştirdi.

Haberde, sınıra yakın bölgelerde çok sayıda Türk İHA'sı görüldüğü ve Türk askerlerinin Haseke, Rakka ve Halep'teki sınır bölgelerinde konuşlandığı belirtildi.

# türkiye # rusya # iran # pkk # suriye # YPG # terör # iha # siha # vatan partisi # türk # batı # Soçi # tahran # Halep # rakka # salih muslim # çok # haseke # Sana # Suriye Resmi Haber Ajansı SANA