Putin'den Darya Dugina suikastı sonrası ilk açıklama

Rus siyaset bilimci Darya Dugina’yı hedef alan suikastın ardından Ukrayna istihbaratı çıktı. Rusya Federal Güvenlik Servisi, suikastin failini belirledi. Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk'un Dugina'yı günlerce takip ettiği ortaya çıktı. Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Darya Dugina için başsağlığı mesajı yayımladı. Putin mesajında suikasti, "aşağılık ve acımasız bir suç" olarak nitelerken, Darya Dugina'nın “anavatanına dürüstçe hizmet eden bir vatansever” olduğunu vurguladı.

Darya Dugina suikastının faili belli oldu.. Hain saldırının arkasından Ukrayna istihbaratı çıktı…

Rusya Federal Güvenlik Servisi, Avrasyacı siyaset bilimci Daria Dugina'yı hedef alan suikastin Ukrayna özel servisi tarafından planladığını ve Ukrayna vatandaşı Natalya Vovk tarafından gerçekleştirildiğini açıkladı.

FSB'nin açıklamasında, 1979 doğumlu Natalia Vovk'a ilişkin bilgilere yer verildi. Buna göre, Vovk, 23 Temmuz'da kızı ile birlikte Rusya'ya geldi ve Darya Dugina'nın Moskova'da yaşadığı semtte bir daire kiraladı.

Natalia Vovk, Dugina'yı, Donetsk Halk Cumhuriyeti, Kazakistan ve Ukrayna plakalarını kullandığı “Mini Cooper” marka bir araçla takip etti. Suikastın ardından ise, 21 Ağustos'ta Pskov üzerinden Estonya'ya kaçtı.

Suikastçının Rusya'ya gelişi, Moskova'da kaldığı binaya girişi ve saldırı sonrası ülkeden ayrılmasına ait görüntüleri de kamuoyuyla paylaşıldı.

Öte yandan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Darya Dugina için başsağlığı mesajı yayımladı. Putin, mesajında Darya Dugina'nın “anavatanına dürüstçe hizmet eden bir vatansever” olduğunu vurguladı. “Hatırası sonsuza kadar korunacaktır" ifadelerini kullandı.

Putin'in açıklamasının tamamı şu şekilde:

Sayın Aleksander Geleviç ve Natalya Viktorovna,
Başınıza gelen en zor, onarılamaz kayıpla ilgili içten başsağlığı dileklerimizi ve destek sözlerimizi lütfen kabul edin.
Aşağılık, acımasız bir suç, kibar, sevgi dolu ve açık - gerçek bir Rus kalpli olan parlak ve yetenekli Darya Dugina'nın hayatını sona erdirdi. Gazeteci, bilim adamı, filozof, savaş muhabiri olarak dürüstçe insanlara, Ana vatan'a hizmet etti, Rusya vatanseveri olmanın ne demek olduğunu yaptıklarıyla kanıtladı.
Darya Dugina'nın hatırası, akrabaları ve arkadaşları, onun gibi düşünen insanları ve ortakları tarafından sonsuza kadar korunacaktır. Bu kederli anda size güç ve cesaret diliyorum.
Vladimir Putin
# rusya # Ukrayna # Putin # Ağustos # rus # Temmuz # suikast # aleksandr dugin # Donetsk # Rusya Putin açıklama # Putin açıklamaları # Darya Dugina # dugina # putin açıklaması son dakika # vovk