Erdoğan'dan iş dünyasına mesaj

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu sonrası konuştu. Enflasyonla mücadele vurgusu yapan Erdoğan, enflasyondaki düşüş için 2023 yılının ilk aylarını işaret etti. "Türkiye'nin ihtiyacı, faizi yükseltmek değil, yatırımı, istihdamı, üretimi ihracatı ve cari fazlayı artırmaktır." dedi. Türk Lirasındaki değer kaybının önüne geçebilmek için vatandaşlara ve iş dünyasına TL'ye yatırım çağrısı yaptı. Erdoğan, TMO'nun mısır alım fiyatını da açıkladı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan Bakanlar Kurulu sonrası ekonomi gündemine yönelik açıklama yaptı.

Enflasyonla mücadele kararlılık vurgusu yapan Erdoğan, enflasyondaki düşüş için 2023 yılının ilk aylarını işaret etti.

Cumhurbaşkanı, Türk Lirasındaki değer kaybının önüne geçebilmek için vatandaşlara ve iş dünyasına Türk Lirasına yatırım çağrısı yaptı:

- Ekonomide köklü bir dönüşümü adım adım hayata geçirdik. Bizim ekonomik politikamızla yatırım yapan, çalışan, ticaret yapan kazanacak, bunların hasılasıyla beraber devlet kazanacak, bütçe kazanacak. Türkiye'nin yeniden, yarım asrı aşkın süredir oynanan oyunlarla sıcak para sömürgesi haline dönüştürülmesine rıza göstermeyeceğiz. Bütçe disiplininden asla taviz vermeyeceğiz. Vatandaşlarımızdan ve iş dünyamızdan tek ricam, kendi ülkelerine ve dolayısıyla kendi paralarına güvenmeleridir.

Erdoğan, Toprak Mahsülleri Ofisinin bu sene mısır alım fiyatını da açıkladı.

# Para # türkiye # erdoğan # bakanlar kurulu # ekonomi # cumhurbaşkanı # türk # cumhurbaşkanı erdoğan # sıcak # ilk # politika # iş dünyası # sıcak para sömürgesi