İstanbulluların toplu ulaşım çilesi bitmek bilmiyor: İşte İETT'nin sicili

İstanbul'da İETT'nin neden olduğu toplu ulaşım sorunları bitmek bilmiyor. Son 3 ayda onlarca kazaya karışan İETT otobüsleri , yanan ve yolda kalan araçlara her geçen gün yenileri ekleniyor. Her gün vatandaşı mağdur eden CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tepkiler artıyor. İşte İBB'nin toplu ulaşım sicili...

İstanbullunun çilesi haline gelen toplu ulaşımda yaşanan İETT kaza ve arızaları çekilmez bir hal aldı.

Sarıyer, Beykoz, Küçükçekmece, Ümraniye, Beyoğlu…. Sadece zaman ve mekan değişiyor. Neredeyse her gün İETT bir kaza ve yolda kalma haberine imza atıyor.

Yolda kalan İETT otobüsünü iten vatandaş kimi zaman da yanan otobüsten kaçarak son anda canını kurtarıyor.

Geçtiğimiz günlerde T1 Kabataş- Bağcılar tramvayının Cevizlibağ’da arızalanması nedeniyle vatandaşlar yola tramvay yolundan yürüyerek devam etti. Vatandaşın çilesi kameralara işte böyle yansıdı…

İETT otobüslerinin verdiği zararlar sadece yolcusuyla sınırlı da değil. Yayalar da İETT güzergâhlarında hedef oluyor. Geçen günlerde İETT otobüsü yayaya çarpıp hız kesmeden yoluna devam etmişti.

İETT otobüslerinin en çok gündeme geldiği konulardan biri ise yangın. Son bir yılda, sefer saatleri içerisinde onlarca İETT aracı yandı.

Vatandaşlar CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne tepkili. Şikayetlerini her gün dile getirseler de bu duruma bir türlü çözüm gelmiyor.

Sosyal medya üzerinden gelen yorumlardan bazıları ise hem güldürüyor hem de düşündürüyor. İşte onlardan biri : “İETT kullanırken yanınıza almanız gerekenler: 1) İlkyardım çantası 2) yangın söndürme tüpü”

# İstanbul # kaza # istanbul # istanbul büyükşehir belediyesi # chp # yangın # küçükçekmece # iett # beykoz # çile # beyoğlu # sarıyer # arıza # ümraniye # son # çok # cevizlibağ # T1 Kabataş- Bağcılar tramvayı