ABD'den PKK'ya 80 tırlık yeni sevkiyat

Amerika Birleşik Devletleri, terör örgütü PKK’ya desteğini arttırarak devam ettiriyor. Son olarak 80 tırdan oluşan silah ve malzeme yüklü konvoy Suriye'nin kuzeydoğusunda görüntülendi. Öte yandan TSK ve MİT’in etkili operasyonlarıyla lider kadrosundan onlarca kayıp veren PKK, örgüt içinde elektronik cihaz ve akıllı telefon kullanımını yasakladı.

Türkiye'nin Suriye'nin kuzeyine olası operasyonu öncesi, Amerika Birleşik Devletleri de terör örgütü PKK/YPG’ye silah desteğini arttırdı.

ABD ordusuna ait 80 tırdan oluşan silah, mühimmat, araç ve lojistik malzeme yüklü yeni konvoy, PKK/YPG’nin işgalindeki Suriye’nin kuzeydoğusuna giriş yaptı. ABD konvoyu, Haseke’nin Kamışlı ilçesinden geçerken görüntülendi.

Son sevkiyat ile ABD’nin Suriye’de bu yıl PKK’ya gönderdiği silah yüklü tır sayısı bin 205’e ulaştı.

Öte yandan TSK ve MİT'in etkili operasyonlarıyla lider kadrolarından onlarca kayıp veren PKK’da panik havası hakim… Örgüt, MİT'in nokta operasyonları ve SİHA'lara karşı önlem amacıyla elektronik cihaz ve akıllı telefon kullanımını yasakladı.

PKK, Suriye’nin kuzeyindeki birimlerine gönderdiği sözde genelgede, haberleşmenin tuşlu telefonlarla yapılması istendi. Yasak kararına uymayanların telefonlarına el konulacağı ve 300 bin Suriye lirası para cezasına çarptırılacağını vurgulandı.

Genelde, SİHA'lara karşı nasıl korunması gerektiğine yönelik talimatlar da madde madde sıralandı. Bu kapsamda örgüt kadrolarının küçük yerleşim birimlerinden ayrılmaları ve şehirlerdeki büyük mahallelerde barınmaları istendi.

Mit’in son 3 yılda düzenlediği nokta operasyonlarında 90’a yakın üst düzey PKK’lı terörist etkisiz hale getirildi. Bu isimler arasında PKK/KCK'nın sözde yöneticilerinden "Sofi Nurettin" kod adlı Halef Muhammed ve onun yerine getirilen terörist İzzettin İnan ile PKK/YPG'nin sözde Ayn el-Arab sorumlusu Şahin Tekintanğaç, sözde Kamışlı eyalet sorumlusu Muhsin Yağan ve sözde askeri eğitim sorumlusu Mıhyeddin Gulo da bulunuyor.

# abd # türkiye # pkk # tsk # suriye # pyd # terör # sdg # terörle mücadele # eğitim # Tır # MİT # son