Cemevi saldırılarının arkasında hangi örgütler var?

Ulusal Kanal Cemevlerine yapılan saldırıların arkasındaki terör örgütlerinin isimlerine ulaştı. Devam eden soruşturmalarda saldırıların arkasında DHKP-C ve MLKP'nin olduğu belirtildi. Gözaltına alınan şüphelilerden ele geçirilen delilerde Alevi vatandaşları kullanmaya-yönlendirmeye yönelik örgüt tarafından hazırlanan el kitapçıkları da ele geçirildi.

Cemevlerine saldırı kışkırtmasıyla ilgili Ulusal Kanal soruşturmadaki kritik bilgilere ulaştı. Saldırının arkasında DHKP-C ve MLKP terör örgütlerinin olduğu öğrenildi.

Ankara'nın Çankaya ve Mamak ilçelerinde cemevlerine peş peşe yapılan kışkırtıcı saldırılar çok yönlü olarak araştırılıyor. Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın saldırının ardından başlattığı soruşturmada 3 kişi tutuklandı.

Şüphelilerden Ahmet Ozan Karaca'nın telefonunda yapılan incelemelerde cemevleriyle ilgili ayrıntılı araştırma ve keşif yaptığı tespit edildi.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da soruşturma ile ilgili yaptığı açıklamada saldırıların arkasında terör örgütleri olduğunu paylaşmıştı.

Ulusal Kanal'ın devam eden soruşturmadan edindiği bilgilere göre, cemevlerine yapılan saldırıların arkasında terör örgütleri DHKP-C ve MLKP var.

Emniyet ve savcılık birimlerinin incelemesi sonucunda da çarpıcı deliller ele geçirildi. Örgütün, Alevi vatandaşları kullanmaya yönelik faaliyetler için bir el kitapçığı hazırladığı öğrenildi.

Şüphelilerden ele geçirilen kitapçıkta Alevi yurttaşların sorunlarını kullanarak nasıl kaos çıkartılacağı tek tek planlandı. Soruşturma kapsamında da şüphelilerin de kışkırtıcı eylemlerle bu plana hizmet ettiği belirtildi.

# Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı # soruşturma # terör # ulusal kanal # süleyman soylu # DHKP-C # emniyet # İçişleri Bakanı # çok # cemevi # mlkp