Bilecik Belediyesi'nden CHP'li vekilin yeğenine 5 milyoluk ihale

CHP’li Bilecik Belediyesi’nde kişiler değişti ancak sistem aynı kaldı. Geçtiğimiz aylarda rüşvet soruşturması kapsamında görevden alınan Belediye Başkanı yerine görevlendirilen Melek Mızrak Subaşı, önce CHP’li kadroların yakınlarını işe aldı. Şimdi de Vekil Yaşar Tüzün'ün bir diğer yeğeni Selçuk Tüzün'e 5 Milyon TL bedel ile belediyenin reklam işlerini verdiği ortaya çıktı.

CHP'li Bilecik Belediyesi'ndeki kadro tartışmalarına kıyak ihale de eklendi.

Rüşvet soruşturmaları kapsamında görevden uzaklaştırılan ve 12 yıla kadar hapis cezasıyla yargılanan CHP’li Semih Şahin’in ardından Başkan Vekili seçilen CHP’li Melek Mızrak Subaşı’nın, Belediyede yaptığı kadrolaşma tartışma yarattı.

Melek Mızrak Subaşı; Bilecik Milletvekili Yaşar Tüzün'ün yeğenini, CHP Meclis üyesi Soner Olgun'un kardeşini, CHP Meclis üyesi Bülent Kaya'nın eşini ve CHP Bilecik İl Genel Meclis üyesi Zafer Kurnaz'ın eşini belediye de işe almıştı.

Vekil Yaşar Tüzün'ün bir diğer yeğeni Selçuk Tüzün'e de 5 Milyon TL'lik ihale verildiği belirtildi. Sabah'ın haberine göre Subaşı'nın Selçuk Tüzün'ün sahibi olduğu Tüzün Reklam şirketine, 5 Milyon TL bedel ile belediyenin reklam işlerini verdiği ortaya çıktı.

Ulusal Kanal 5 milyon liralık ihaleyi Bilecik Belediyesi’ne sordu. Haberi doğrulayan Bilecik belediyesi yetkilileri 5 milyona CHP’li vekilin yakınına verilen ihalenin açık bir ihale olduğunu savundu.

Diğer yandan geçtiğimiz yıl Başkan yardımcısı olarak dönemin Belediye Başkanı Semih Şahin ile birlikte İstanbul'a giden ve burada ultra lüks bir otelde konaklayan Melek Mızrak Subaşı'nın yaptığı harcama da tartışma yarattı.

Sabah Gazetesi’nde yer alan iddiaya göre, Melek Mızrak Subaşı geceliği 14 Bin TL olan odada kaldı. Yapılan diğer harcamalarla birlikte Subaşının 21 Bin TL'lik faturası Bilecik Belediyesi tarafından ödendi.

# istanbul # chp # Bilecik # ulusal kanal # belediye başkanı # Bilecik Belediyesi # semih şahin