Menendez Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi hedef aldı

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı. Yunanistan'ı ziyaret ettikten sonra konuşan ABD’li Senatör, "Türkiye, Doğu Akdeniz’deki en büyük tehdit." dedi. Ayrıca Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Rusya iş birliğinin önlenmesi gerektiğini söyledi.

ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi hedef alan açıklamalar yaptı. Yunanistanziyaret ettikten sonra konuşan ABD’li Senatör, "Türkiye, Doğu Akdeniz’deki en büyük tehdit." dedi. Ayrıca Doğu Akdeniz'de Türkiye ve Rusya iş birliğinin önlenmesi gerektiğini söyledi.

Türkiye karşıtı açıklamalarıyla tanınan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez, bu kez Türkiye'yi Doğu Akdeniz üzerinden hedef aldı.

Yunanistan'ı ziyaret eden ve Atina Üniversitesinde kendisine fahri doktora ünvanı verilen Menendez, daha sonra bir konuşma yaptı.

ABD’li Senatör Doğu Akdeniz'deki en büyük tehdidin Türkiye olduğunu söyledi.

Kıbrıs'ta da Türkiye'yi “işgalci” ilan eden Menendez, yaşananlar için “Avrupa tarihinde çözülmesi gereken korkunç bir leke.” ifadesini kullandı.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Kapalı Maraş'ı kısmen açmakla Kıbrıs'a adeta “bombalama” yaptığını söyleyen Menendez, bu adımın “Erdoğan'ın ileriye dönük makul bir yol bulmakla ciddi olarak ilgilenmediğinin bir başka hatırlatıcısı” olduğunu iddia etti.

Menendez konuşmasında Doğu Akdeniz'deki gerilime de değindi. Türkiye’yi “Doğu Akdeniz’deki en büyük tehdit.” olarak niteleyen Menendez, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın ekonomik kriz nedeniyle dikkatleri başka yöne çevirmek için çatışma peşinde olduğunu ileri sürdü. “Umarım ABD, bu durumdan Erdoğan’ı sorumlu tutar.” ifadelerini kullandı.

ABD'li Senatör ayrıca, Moskova'nın “Avrupa'nın güney kanadını tehdit etmenin bir yolu olarak Akdeniz'e askeri erişimi güvence altına almaya” çalıştığını ileri sürdü. Rusya ile işbirliği yapma konusunda Türkiye'yi şekilde uyaran Menendez, “Bunun olmasına izin vermemeliyiz.” dedi.

# abd # türkiye # rusya # yunanistan # erdoğan # cumhurbaşkanı # doğu akdeniz # ziyaret # Robert Menendez # ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı