30 Ağustos Zafer Bayramı mesajında siyasetçiler ne dedi?

Büyük taarruz 100. yıl dönümünde siyasi liderlerden kutlama mesajları yayımlandı. Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, mesajında ABD’nin Türkiye’yi çevreleyen tehditlerine dikkati çekti. Asya’da bölgesel güç birliği vurgusu yaptı. Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye’ye yönelen dış tehditlere değinirken, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi. Yunanistan’ın artan tacizlerine tepki gösteren MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ise, ABD’nin Türkiye’ye çifte standart uyguladığına vurgu yaptı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, büyük zaferin 100. yılında yayınladığı mesajında 30 Ağustos’un “Devrimci Hükümetin Asya ile dayanışmasının Zaferi” olduğunu belirtti.

 “DEVRİMCİ HÜKÜMETİN ASYA İLE DAYANIŞMASININ ZAFERİ”

ABD emperyalizminin Türkiye’yi ve bölgeyi kuşatma planlarına dikkat çeken Perinçek, Asya’da güç birliğine vurgu yaptı:

- Bugün Doğu Akdeniz, Türkiye'yi hedef alan emperyalist tehdidin odağı. Ülkemiz Dedeağaç'tan, Girit'in kuzeyine, Kıbrıs'ın güneyinden, Suriye ve Irak'ın kuzeyine ABD üsleriyle kuşatılmış durumda. ABD, İsrail, Yunanistan donanmaları Doğu Akdeniz'de Türkiye'yi hedef alan askeri tatbikatlar yapıyor. Yüz yıl öncesinde olduğu gibi namluları Anadolumuza ve Trakyamıza dönüktür. Yunanistan, Doğu Akdeniz'deki Ukrayna'dır. Ukrayna ise Karadeniz'deki Yunanistan'dır. Türkiye ve Rusya'nın kaderi yüz yıl öncesinde olduğu gibi bir kez daha birleşmiştir. Yeni 30 Ağustosların anahtarı, millete dayanan güçlü devlettir. Halka dayanan güçlü hükümettir ve güçlü ordudur. Rusya, İran, Irak, Suriye ve Azerbaycan başta olmak üzere Asya ülkeleriyle dayanışmadır. Yüz yıl sonra 30 Ağustos'tan aldığımız esin ve kuvvetle Ordumuzun ve Milletimizin Zafer Bayramını kutluyoruz.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Kütahya’da düzenlenen 30 Ağustos etkinliğinde konuştu. Türkiye’ye yönelen iç ve dış tehditlere değinen Erdoğaın, terörle mücadelede kararlılık mesajı verdi.

"YUNANİSTAN AKLINI BAŞINA ALMALI"

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, 30 Ağustos mesajında Yunanistan’ın artan tacizlerine vurgu yaptı. " Türk milleti zaferlerini çiğnetmeyecek, sulandırılmasına izin vermeyecektir” diyen Bahçeli, Atina yönetimini uyardı. MHP Lideri, ABD’nin de Türkiye’ye çifte standart uyguladığına dikkat çekti:

- Yunanistan'ın Akdeniz ve Ege'de milletimizin sabrını zorlaması, havada ve karada tacizlerini sıklaştırması esasen yüz yıllık kuyruk acısının asimetrik bir yansımasıdır. Doğu Akdeniz'de Türk jetlerine Girit Adası'nda konuşlu S-300 Sistemi aracılığıyla radar kilidi atılması düşmanca bir muamele, ileri düzeyde bir provokasyondur. Türkiye'nin S-400 hava savunma sistemine tepki gösterip yaptırım kararlarını uygulamaya geçen ABD'nin, Yunanistan'ın S-300 hava savunma sistemine sessiz kalması tam ve tek anlamıyla çifte standarttır. Dileğim Yunan halkına musallat olan mevcut hükümetin aklına başına alması, çılgınlık peşinde koşmaktan derhal vazgeçmesidir. Aksi halde ödeyecekleri bedelin 1922'nin 30 Ağustos'undan çok daha ağır olması kaçınılmaz bir hayat ve tarih gerçeği olarak tezahür edebilecektir.


Türkiye'ye yönelik tedditleri görmezden gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 30 Ağustos mesajında mücadelede kararlılık yerine barış mesajı verdi. Mustafa Kemal’in Cumhuriyet düşünü “Barışın tatlı güneşi...” olarak tarif ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “Söz veriyoruz: Güzel ülkemiz “Barışın tatlı güneşi” ile aydınlanacak!” ifadelerini kullandı.

# abd # türkiye # yunanistan # iran # türk # Ağustos # çok # s-300