Irak: "Topraklarımızdan İran'a yönelik tehditlere izin vermeyeceğiz"

Irak Dışişleri Bakanı Fuat Hüseyin, Tahran’da İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan görüştü. Görüşmelerin gündeminde ikili ilişkiler ve bölgesel güvenlik konusu vardı. İki ülkenin güvenliğinin iç içe olduğunu söyleyen Irak Dışişleri Bakanı, ülke topraklarından İran'a yönelik bir tehdide izin vermeyeceklerini vurguladı.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin, İran’da resmi temaslarda bulundu.

Hüseyin, Tahran’da önce İranlı mevkidaşı Hüseyin Emir Abdullahiyan görüştü. Ardından İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi tarafından kabul edildi.

Tasnim Haber Ajansı'na göre, görüşmelerde iki ülke ilişkileri ve bölgedeki gelişmeler alındı. İran Cumhurbaşkanı Reisi, Irak'ta güvenlik ve istikrarın sağlanmasının ancak, tüm siyasi akımlar arasında anayasaya dayalı olarak diyalog yolunun kurulmasıyla mümkün olacağını söyledi.

Irak Dışişleri Bakanı Fuad Hüseyin de, Irak'ta yeni hükümet kurma çabalarına verdiği sürekli destekten dolayı İran’a teşekkür etti.

İki ülke güvenliğinin iç içe olduğunu vurgulayan Hüseyin, “Irak, topraklarından İran'a yönelik bir tehdide asla izin vermeyecektir" ifadelerini kullandı.

# iran # reisi # Bir # tahran # dışişleri # ırak dışişleri bakanı