Özgür Bursalı: "Vatan Partisi iktidarında torpil işlemez"

Adli yargı hâkim ve savcı adaylığı yazılı sınavı'ndan ikinci sırada mülakata girmeye hak kazanan İzmirli avukat İrem Melis Akgün, mülakatta elendi. Akgün, "Neden başarısız bulunduğumu bilmiyorum, neden elendiğim belli değil” açıklaması yaptı. Yaşanan duruma Vatan Partisi'nden sert tepki geldi. Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, "Devlet örgütünü, halka hizmet ilkesiyle, namuslu ve liyakatli kamu görevlileriyle yeniden yapılandıracağız dedi.

Kamuya alımlardaki mülakat sorununa tepkiler artıyor. Sınavlarda başarılı olup mülakatta elenen binlerce genç var. Bunun son örneği de avukat İrem Melis Akgün oldu.

"Adli Yargı Sınavı"nda 19 bin 913 aday arasında 99'uncu, "Adli Yargı - Avukat Sınavı"nda 2 bin 519 aday arasında 2. olan avukat İrem Melis Akgün, yazılı sınavdaki başarısına rağmen mülakatta elendi.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Akgün, mülakatta adaylara en fazla iki dakika süre tanındığını belirtti ve "Başarı değil referanslar yarışıyor" iffadelerini kullandı.

 

ADAM KAYIRMACILIK SON BULACAK

Konuyla ilgili Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Bursalı, “Vatan Partisi İktidarında , TORPİL İŞLEMEZ KARTVİZİT GEÇMEZ RÜŞVET SÖKMEZ” dedi:

- Vatan Partisi iktidarında, TORPİL İŞLEMEZ KARTVİZİT GEÇMEZ RÜŞVET SÖKMEZ Devlet örgütünü, halka hizmet ilkesiyle, namuslu ve liyakatli kamu görevlileriyle yeniden yapılandıracağız. Adam kayırmacılık,listecilik son bulacak. Türk gençliği umutla ve güvenle geleceğe bakacak.



Bu durumun Sistem sorunu olduğuna dikkat çeken Bursalı. “Liyakat ve halka hizmet esas olmalıdır” ifadelerini kullandı.

 HALKIN DEVLETE GÜVENİ YENİDEN SAĞLANACAK


- Son dönemde, özellikle mülakatlarda yaşanan haksızlıklar, başlı başlına bir sistem sorunudur. Böyle gitmez! Mülakat komisyonlarının oluşumundan, değerlendirme ölçülerine kadar tamamı yeniden düzenlenecek, keyfi kararlara son verilecek. Liyakat ve halka hizmet esas olacak. Siyasetteki bu yoz kültür,toplumu da tahrip ediyor. Türk halkı iş sahibi olmak,alın teri dökmek,hastanede yatak bulmak,üretmek için torpil aramaya ihtiyaç duymayacak! Kimsenin önünde el avuç açmayacak, boynunu bükmeyecek,başıdik olacak. Halkın devlete güveni yeniden sağlanacak.

# vatan partisi # türk # Devlet # Bir # yargı # son # vatan partisi genel başkanı # Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı # vatan partisi üye sayısı # vatan partisi kurucuları