Hasan Yalçın'ı 20. ölüm yıl dönümünde Vatan Partisi andı

Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı, müstesna devrimci, Aydınlıkçı Hasan Yalçın 20'nci ölüm yıl dönümünde anıldı. Mücadele arkadaşları Yalçın'ın bıraktığı miras niteliğindeki parolaları anlattı. Vatan Partisi Öncü Gençlik, Yalçın'ın "Örgütlenmeyen halk savrulur" şiarını kılavuz edindiğini vurguladı.

Aydınlık hareketi ve Türkiye milli demokratik devrim mücadelesi önderlerinden Hasan Yalçın ölümünün 20’nci yıldönümünde unutulmadı. Vatan Partisi Öncü Gençlik Yaz Kampı'nda partili, mücadele arkadaşları Yalçın'ı anlattı.

Program, Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in, Yalçın'ın cenazesinde yaptığı arkadaşlık, vefa, zafer dolu konuşması ile başladı. Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay, Hasan Yalçın'ın gençlere bıraktığı mirası taşıdıklarını ve o parolaların ışık tuttuğunu belirtti:

-Bize bıraktığı en önemli miraslardan bir tanesi ‘’Partisi olmayan halkın hiçbir şeyi yoktur’’ böyle söylüyor Hasan Yalçın ve bize bunu miras bıraktı. Partisi olmayan halkın hiçbir şeyi yoktur, partisi olmayan halk, partisi olmayan toplumlar, örgütlenmeyen halk savrulur. En öncü görevleri almaktır, görevlerine sarılmaktır.


Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcıları Serhan Bolluk ve Hüseyin Karanlık da konuşmasında Yalçın'ın aydınlar üzerine sözlerine dikkat çekti.

- Aydın dediğimiz kişi borçlu kişidir, ölürken de borçlu ölür yani borcunu ödeyemeden ölür. Tıpkı Hasan Yalçın gibi. Hasan Yalçın burada olsa sanıyorum o da evet ben borçlu gidiyorum derdi bizim ondan öğrendiğimiz bu. Milletimize olan borcumuz, halkımıza olan borcumuz.


Hasan Yalçın için bir de mezarı başında anma programı düzenlendi. Vatan Partisi Ankara İl Başkanlığı'nın düzenlediği törene Yalçın'ın ailesi ve dava arkadaşları katıldı.

Konuşmalarda Hasan Yalçın'ın örgütlü mücadele ile ilgili sözlerine işaret edildi. Mücadele arkadaşları Asya uygarlığının yükselişte olduğu dönemde Vatan Partisi iktidarı için Hasan Yaçın'a sözünü yineledi.

# ankara # türkiye # Perinçek # vatan partisi # milli # Hasan Yalçın # anma # Doğu Perinçek # Bir # deniz tokgöz # vatan partisi genel başkanı # zafer # serhan bolluk # vatan partisi ankara il başkanlığı # Barış Demiralay # vatan partisi öncü gençlik # Vatan Partisi Öncü Gençlik Genel Başkanı Barış Demiralay # üreticilerin milli hükümeti # hüseyin karanlık # vatan partisi ankara # Aydınlıkçı Hasan Yalçın # Hasan Yalçın anma töreni # Vatan Partisi Hasan Yalçın anma töreni # Vatan Partisi Ankara İl Başkanı Deniz Tokgöz # Gül Yalçın