Irak'ın başkenti Bağdat savaş alanına döndü

Irak'ın başkenti Bağdat'ın merkezindeki Yeşil Bölge, güvenlik güçleri ile Suriye'de konuşlu Seyyid Mukteda es-Sadr yandaşları arasında şiddetli silahlı çatışmalar sonucu savaş alanına dönüştü.

Irak'ın başkenti Bağdat'ın merkezindeki Yeşil Bölge, güvenlik güçleri ile Suriye'de konuşlu Seyyid Mukteda es-Sadr yandaşları arasında şiddetli silahlı çatışmalar sonucu savaş alanına dönüştü.

Güvenlik güçleri ile Yeşil Bölge duvarlarında konuşlanan Seyyid Mukteda es-Sadr yanlıları devam eden şiddetli silahlı çatışmalarda birçok kişi hayatını kaybetti.

Bir güvenlik kaynağı Bağdat'ta çatışmaların yeniden başladığını bildirdi ve "Yeşil Bölge'deki bombardımanın, fırlatıcılar ve tek boynuzlu atlar seviyesinde havan mermileriyle yenilendiğini" söyledi.

Tıbbi bir kaynak, 23 ölü ve 350'den fazla yaralı olduğunu açıkladı. 

Ayrıca Güvenlik Medya Hücresi, Yeşil Bölge'nin dört füzeyle bombalandığını duyurdu.

Hücreden yapılan açıklamada, "Bağdat'taki Yeşil Bölge, konut kompleksine düşen ve hasara yol açan dört füze tarafından bombalanıyor" denildi.

Fırlatıldığı yer, başkent Bağdat'ın doğusundaki Al-Habibiya ve Al-Baladiyat bölgelerindendi" açıklaması yapıldı. 

Sadr hareketinin lideri Mukteda es-Sadr'ın siyasi hayattan emekli olduğunu açıklamasının ardından Irak'ın dört bir yanında kapsamlı sokağa çıkma yasağı uygulanmasına rağmen çatışmalar sürüyor. Guterres sükunet çağrısında bulundu.

Müşterek Harekat Komutanlığı ise uçakların Yeşil Bölge binalarının çatılarına keskin nişancıları indirmek için operasyonlar başlattığını yalanlayarak, resmi kaynaklarından doğru bilgi aktarmanın ve gerçekleri bilmenin önemini vurguladı.

Ve liderlik, yaptığı açıklamada, "Ortak Harekat Komutanlığı, söylentilerle mücadele edilmesi ve yanlış ve uydurma haberler iletilmemesi veya önceki olaylara ait video veya fotoğrafların iade edilmemesi ve yakın zamanda gerçekleştiğine dair başkalarını yanıltmaya çalışılmaması gerektiğini vurguladığı bir zamanda açıklığa kavuşturdu. , böyle şeyleri kasten yayınlayanların olduğunu not ediyoruz." ifadelerini kullandı. 

"Bazı sosyal paylaşım siteleri, onu yayınlayanların Yeşil Bölge binalarının çatılarına keskin nişancılar için iniş operasyonları yapan uçaklar olduğunu iddia ettiğini iddia eden bir video yayınladı" diye eklendi. 

"Bu videonun daha önce terörle mücadele hizmetindeki kahramanlar tarafından gerçekleştirilen eğitim operasyonlarına ait olduğunu belirtmek isteriz" diyerek herkesi "resmi kaynaklarından bilgi aktarırken ve gerçekleri öğrenirken dikkatli olmaya" çağırdı.

# Bir # bağdat # Yeşil Bölge # sadr hareketi