Che Guevara’nın oğlu Camilo Guevara yaşamını yitirdi

Küba Devrimi’nin önderlerinden Che Guevara’nın oğlu Camilo Guevara, 60 yaşında yaşamını yitirdi. Avukat ve Fotoğrafçı sanatçısı olan Camilo Guevara, ömrünü babasının mirasını korumak için kurulan Che Guevara Eğitim Merkezi'ne adamıştı. Türkiye’de de fotoğraf sergisi açan Camilo Guevara, Ulusal Kanal’a verdiği röportajda Türk ve Küba halkının daha yakın ilişkiler kurmasını istediğini söylemişti.

Küba Devrimi'nin önderlerinden olan Arjantinli sosyalist devrimci Ernesto 'Che' Guevara'nın oğlu Camilo Guevara, 60 yaşında hayata veda etti.

Guevara'nın, Venezuela'ya yaptığı bir gezi sırasında rahatsızlanarak yaşamını yitirdiği bildirildi.

Küba Devlet Başkanı Miguel Díaz-Canel , Camilo Guevara’nın vefatını, sosyal medya hesabından duyurdu. Díaz-Canel paylaşımında, “Che'nin oğlu ve fikirlerinin destekçisi Camilo'ya derin bir üzüntüyle veda ediyoruz.” İfadelerini kullandı. Ailesine taziye dileklerini iletti.

Avukat olan Camilo Guevara ömrünü babasının mirasını korumak için kurulan Che Guevara Eğitim Merkezi'ne adamıştı. Fotoğrafçılıkla da ilgilenen Guevara, pek çok ülkede sergi açtı.


Camilo Guevara, İstanbul’da açtığı fotoğraf sergisinde Ulusal Kanal’a röportaj vermişti. Küba ve Türk halkının daha yakın ilişkiler kurmasını istediğini belirtten Guevara, Türk Devrimi'nin önderi Mustafa Kemal Atatürk için "onu Türkiye Cumhuriyeti'nin babası olarak görüyorum" demişti.

# istanbul # türkiye # Ulusal # Bir # küba # çok # küba devlet başkanı # Küba Devrimi # Camilo Guevara