Doğu Perinçek Rusya eğitim yılı açılışında konuşma yaptı

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Moskova’da düzenlenen Federal Eğitim Maratonu toplantısında, Rusya Devlet yöneticileri ve Rus gençliğine seslendi. Her yıl eğitim yılının açılışında düzenlenen geleneksel toplantıda, Perinçek Türkiye-Rusya ilişkileri üzerine 45 dakika açılış dersi verdi. Yeni bir dünyanın kurulduğuna işaret eden Vatan Partisi Lideri, "Yükselen Asya Uygarlığı insanlığın ufkundadır". dedi.

Rusya devlet yöneticileri ve Rus gençliğine hitap etti. Türkiye- Rusya dostluğu ve iş birliğine vurgu yaptı. Yeni dünyada Atlantik'in çöktüğünü Asya'nın yükseldiğini müjdeledi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Rusya'da her yıl eğitim yılının açılışında düzenlenen Federal Eğitim Maratonu ‘Bilgi’ Rus Toplumu Katılım Programı toplantısına günler öncesinden davet edildi. Ancak yoğun programı nedeniyle toplantıya çevrimiçi olarak katıldı.

Türkiye-Rusya ilişkileri üzerine 45 dakika açılış dersi veren Perinçek'in dinleyicileri arasında üst düzey devlet yöneticileri vardı.

Rusya Federasyonu Devlet Başkan Yardımcısı Sergey Kiriyenko, Rusya Federasyonu Başkan Yardımcısı Andrey Fursenko, Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Eğitim Bakanı Sergey Kravtsov, Kültür Bakanı Olga Lyubimova, Bilim ve Yüksek Öğrenim Bakanı Valery Falkov, Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Dışişleri Sözcüsü Mariya Zaharova, Moskova Belediye Başkanı Sergey Sobyanin, Sberbank’ın Başkanı German Gref, Rusların Facebook’u VK'nın Genel Müdürü Vladimir Kiriyenko, Rus devleti Birinci Kanal’ı Genel Müdürü Konstantin Lvovich Ernst, Ünlü gazeteci, yazar, TV ve radyo sunucusu Vladimir Solovyov, lise ve üniversite öğrencileri Perinçek'in konuşmasını dinledi.

Hedef alındığı suikast sonucu hayatını kaybeden Rus Siyaset Bilimci Darya Dugina'yı anarak başladı Perinçek konuşmasına. "Türklerin de şehididir" dediği Dugina'nın bütün insanlık için büyük bir kayıp olduğunu söyledi. Dugina'nın ölümüyle zorluklar döneminin haberini verdiğini belirtti.

Dünyada ABD silahlı gücünü dengeleyen Rusya, Türkiye, Çin gibi büyük silahlı güçler oluştuğuna vurgu yapan Vatan Partisi Lideri, ABD'nin her cephede yenildiğini, Yükselen Asya Uygarlığının da insanlığın ufkunda olduğunu söyledi.

"Bugün Rusya ve Türkiye, ABD emperyalizmine karşı silahlı savaşın ön cephesinde bulunuyorlar. Suriye de on yıldır bu cephede. " diyen Perinçek, Ankara ve Moskova'nın güvenlik ve ekonomide iş birliğinin zorunlu ve stratejik olduğuna dikkat çekti.

"Karabağ Azerbaycan, Kırım ise Rus toprağıdır" dedi Perinçek. Abhazya Cumhuriyeti ve KKTC'nin karşılıklı olarak tanınmasının Türk-Rus iş birliğininin gereği olduğunu söyledi. "Suriye, Türkiye, Irak, İran ve Rusya işbirliği ile de Suriye’deki ABD üsleri, bölücü ve Sahte İslamcı terör örgütleri temizlenir" ifadelerini kullandı.

"Rusya, İran ve Çin’e uygulanan yaptırım, Türkiye’ye yaptırımdır. Bu yaptırımları tanımıyoruz" diyen Vatan Partisi Lideri, 12 maddede Türkiye ve Rusya iş birliğindeki altın fırsatlara dikkat çekti. Enerji, finans, savunma, ticaret, bilim, kültür ve Asya Çağı üniversitesi kurulması gibi altın fırsatları sıraladı.

"Rus-Türk kardeşliği güvenlikte ve ekonomide basit bir ortaklık değildir." vurgusu yapan Doğu Perinçek, Yarının hümanist, kamucu, halkçı, özgürlükçü, barışçıl uygarlığının kurulmasında bir kültür pınarıdır." ifadelerini kullandı.

Konuşması sonrası öğrencilerden gelen soruları da yanıtlayan Perinçek, Rus gençliğine Rus Şairi Bloch’un yüz yıl önce yazdığı ve yarınlara esin veren “İskitler” şiirini 2022-2023 yılının şiiri olarak armağan etti.

# abd # türkiye # rusya # iran # Azerbaycan # Karabağ # suriye # çin # vatan partisi # türk # KKTC # Doğu Perinçek # Bir # savunma # moskova # Stratejik # kırım # Abhazya # 2022 # Kremlin sözcüsü Dmitry Peskov # Olga Lyubimova # Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov # Darya Dugina # Andrey Fursenko # Vladimir Solovyov # Sergey Kiriyenko # Federal Eğitim Maratonu # Valery Falkov