Yunanistan Türkiye'nin Rusya'ya yaptırım uygulamamasını hedef aldı

Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Türkiye-Rusya ilişkilerini hedef aldı. Rusya'ya yaptırımları savunan Dendias, "Yaptırım uygulamayan komşu Türkiye Rus saldırganlığına "nefes alanı" veriyor" ifadelerini kullandı.

Doğu Akdeniz ve Ege'de Türkiye'ye karşı kışkırtma girişimleri içinde olan Yunanistan'dan son olarak Türkiye- Rusya ilişkilerini hedef alan açıklama geldi.

Avrupa Birliğinin en önemli konu olduğunu söyleyen Yunanistan Dışişleri Bakanı Nikos Dendias, Rusya'ya yaptırımları savundu.

Dendias, "Yaptırım uygulamayan ülkeler, yaptırım uygulamayan komşu Türkiye gibi Rus saldırganlığına "nefes alanı" veriyor ve yaz aylarında Rus iş insanlarının sığınağı haline geldi" ifadelerini kullandı.

Rusya'nın şu anda yurtdışındaki en büyük yatırımının Türkiye'deki Akkuyu nükleer santrali olduğunu söyleyen Yunanistan Dışişleri Bakanı, "Rusya ve Türkiye bazı alanlarda benzer davranış modellerini benimsemiş gibi görünüyor." dedi.

Dendias, Türkiye'nin 30 Ağustos Zafer Bayramı'nda Yunanistan'a karşı kullandığı ifadelerin, bir müttefik ülkeye hiç yakışmadığını ileri sürdü.

Öte yandan Türkiye karşıtı açıklamalarıyla tanınan ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı Robert Menendez de Ankara-Moskova ilişkilerini hedef alan açıklama yapmıştı.
ABD’li Senatör Doğu Akdeniz'deki en büyük tehdidin Türkiye olduğunu söylemişti. Türkiye’yi “Doğu Akdeniz’deki en büyük tehdit.” olarak niteleyen Menendez, Moskova'nın “Avrupa'nın güney kanadını tehdit etmenin bir yolu olarak Akdeniz'e askeri erişimi güvence altına almaya” çalıştığını ileri sürmüştü.

Rusya ile işbirliği yapma konusunda Türkiye'yi uyaran Menendez, “Bunun olmasına izin vermemeliyiz.” demişti.

# abd # ankara # türkiye # rusya # yunanistan # ege # doğu akdeniz # doğu # Bir # 30 ağustos zafer bayramı # son # nikos dendias # akkuyu nükleer santrali # Robert Menendez # ABD Senatosu Dış İlişkiler Komitesi Başkanı # Yunanistan Dışişleri Bakanı