Soylu'dan Levent Göktaş'ın iade süreci açıklaması

Cumhuriyet aydını Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden firari emekli Albay Mustafa Levent Göktaş Bulgaristan’da yakalandı. Konu ile ilgili açıklama İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, Göktaş'ın Türkiye'ye iadesi için sürecin başlatıldığını belirtti.

Doç Dr. Necip Hablemitoğlu suikastı şüphelilerinden emekli Albay Mustafa Levent Göktaş Bulgaristan’da yakalandı

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı Hablemitoğlu cinayetinde yeni bir soruşturma başlatmıştı.

Yeni soruşturmada, Askeri ve siyasi casusluk ile FETÖ üyeliğinden hüküm giyen CIA bağlantılı eski istihbaratçı Enver Altaylı da alınan ifadesinin ardından bu dosya kapsamında tutuklandı


Şüpheli ifadesinde Hablemitoğlu ile öldürülmeden önce görüşmediğini iddia etse de HTS kayıtları Altaylı'yı yalanladı. HTS kayıtlarında, Enver Altaylı ile Necip Hablemitoğlu'nun 3 ay içerisinde birden fazla görüşme yaptığı belirlenmişti.

Dosyada bir diğer şüpheli de emekli Albay Mustafa Levent Göktaş. Firari durumda olan Göktaş ile ilgili 2 Eylül'de yeni gelişme yaşandı. Kırmızı bültenle aranan Levent Göktaş, Bulgaristan'da yakalandı.

Yakalama haberinin ardından ilk resmi açıklama da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'dan geldi. Soylu, Göktaş'ın Türkiye'ye iadesi için yetkili makamların harekete geçtiğini bildirdi.

# ankara # türkiye # süleyman soylu # bulgaristan # Bir # ilk # eylül # Necip Hablemitoğlu # süleyman soylu açıklama # Süleyman Soylu Twitter # Levent Göktaş # mustafa levent göktaş # süleyman soylu levent göktaş # süleyman soylu levent göktaş açıklama