Uşak’ın kurtuluşunun 100. yılı görkemli etkinliklerle kutlandı

Ege Bölgesi’nin Milli Mücadele dendiğinde akla gelen önemli kalelerinden Uşak, düşman işgalinden kurtuluşunun 100’üncü yıl dönümünü görkemli etkinliklerle kutladı. Bir yanda Askeri yürüyüş ekibi, atlı birlik, mehter takımı ve dev Türk Bayrağı eşliğinde renkli bir kortej düzenlenirken diğer yanda birbirinden farklı sanatçının yer aldığı konserler sürüyor.

Uşak halkı, Kurtuluşunun 100. Yılını çoşku ve gururla kutluyor… Savaşın seyrini değiştiren birçok önemli gelişmenin yaşandığı Uşak’ta; halk da coşkuya ortak oldu, şehrin her noktasından renkli görüntüler yansıdı.

Uşak’ta etkinlikler 4 Eylül’e kadar hız kesmeden devam edecek. Şehrin düşman işgalinden kurtuluş yıl dönümünde ise coşku dolu unutulmaz kareler kayda geçti.

Uşak’ta, Prof. Dr. İskender Pala’nın yazdığı Kurtuluş Tiyatro Oyunu perdelendi, milli mücadele dönemine ışık tutan Diorama 1922’nin açılışı yapıldı. Gençlerle kurtuluş rotasında tren gezisi düzenlenen kentte, “Kurtuluşun 100. Yılında Uşak” kitabının da tanıtımı gerçekleştirildi.

Uşak Belediye Başkanı Mehmet Çakın, “Uşak’ımızın kurtuluşunun 100. yıl dönümünü Uşaklı hemşehrilerimizle birlikte coşkuyla kutluyoruz. En görkemli etkinliklerimizden bir tanesi Uşak Havalimanı’nda vatandaşlarımızla gerçekleşiyor.” dedi.

100 kişilik dev bir kadro ile hazırlanan “ Son Söz” müzikali vatandaştan tam not aldı, Atatürk’ü temsilen sahnelenen zeybek oyunu geceye damga vurdu.

100. yılda 100 genç ile bisiklet turu yapılan Uşak’ta, ayrıca Dumlupınar Şehitliği’ne düzenlenen tren yolculuğu ile duygu dolu anlar yaşandı.

# Uşak # milli # etkinlik # konser # anma # uşak # Bir # kutlama # son # eylül # milli mücadele # Büyük Taarruz # 100. yıl # kurtuluş # Ahmet Şafak # manga # mehter