Çocukları kaçırılan ailelerin nöbeti 4. yılına girdi

Diyarbakır'da korkusuzca çocukları için HDP ve PKK'nın karşısına dikilen aileler, nöbetin 4. yılına girdi. 3 Eylül 2019 yılında başlayan eylemde aileler HDP'nin gerçek yüzünü Türkiye'ye anlattı. Nöbet çadırına giden İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bugün ABD olmazsa PKK olmaz, PKK ve PYD'nin patenti Amerika'dır" dedi. Ailelerin yalnız bırakmayan Vatan Partisi yöneticileri de "sonuna kadar anne ve babaların yanında olacağız" mesajı verdi.

Gözü gibi baktıkları çocuklarını kaçıran PKK ve HDP'ye karşı destan yazdılar... Tehditlere zor şartlara göğüs gerdiler. Yılmadılar.

Diyarbakır'da HDP il binası önünde başlatılan eylem 3 yılı geride bıraktı. Aileler 4. yıla girerken açıklama yaptı, kararlılık mesajı verdi.

3 Eylül 2019 yılında yılında başlatılan eylem çığ gibi büyüdü. Aile sayısı her geçen gün arttı.

Vatan Partisi'nin katıldığı eylemde İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, kürsüden konuştu. "PKK'nın arkasında ABD var" dedi.

ABD ve Avrupa'ya göndermede bulunan Soylu, terörle mücadelede kararlık mesajı verdi.

Ailelerin eylemi HDP'nin iç yüzü herkese gösterdi. 3 yılda eyleme 304 aile katıldı. Umutlu bekleyişleri evlatlarına kavuşuncaya kadar sürecek.

Vatan Partisi eylemin ilk gününden bu yana aileleri yalnız bırakmadı. Diyarbakır İl Sekreteri Süleyman Aydın, ailelerin Kandil'e dize getireceğini belirtti.

# abd # türkiye # pkk # hdp # vatan partisi # süleyman soylu # ilk # eylül # süleyman soylu diyarbakır anneleri # soylu diyarbakır anneleri # soylu diyarbakır anneleri bugün # soylu diyarbakır anneleri baba # bakan soylu diyarbakır # süleyman soylu diyarbakır'da # soylu diyarbakır'da # soylu diyarbakır anneleri aciklamasi