Erdoğan'dan Atina yönetimine tepki: "Hep söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz"

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, Balkan turuna çıktı. Bosna-Hersek ziyareti öncesi Ankara'da havalimanında konuşan Erdoğan,Atina yönetiminin Ege ve Doğu Akdeniz'deki tacizlerine tepki gösterdi. " Hep söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz" dedi. Erdoğan'ın gündeminde enerji krizi de vardı. "Avrupa ektiğini biçiyor" diyen Erdoğan, Batı ülkelerinin bu kış ciddi enerji sorunu yaşacağını belirtti.

Yunanistan'ın kışkırtıcı adımlarına yanıt verdi, Avrupa'nın enerji konusunda yaşayacağı sorunlara dikkat çekti.

Bir dizi temasta bulunmak için Balkan turuna çıkan Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, ziyaret öncesi Ankara'da açıklama yaptı. Erdoğan, Ege ve Doğu Akdeniz'de kışkırtıcı adımlarını sürdüren Yunanistan'a tepkilerini bir kez daha dile getirdi:

- Bundan sonraki süreçte de Yunanistan, Türkiye ile nasıl bir ilişki içinde olacağının kararını daha iyi düşünerek verecektir. Hep söylüyorum bir gece ansızın gidebiliriz.


Cumhurbaşkanı yaptırımlara karşılık Rusya'nın Avrupa'ya gazı kesmesinin ardından yaşanacak enerji krizini de değerlendirdi:

- Avrupa ektiğini biçiyor. Sayın Putin'e karşı Avrupa'nın tutumu, yaptırım uygulamaları ister istemez Putin'i onlara karşı 'siz böyle yapıyorsanız ben de böyle yaparım' noktasına getirmiştir. Avrupa bu kışı hakikaten ciddi sıkıntlarla geçirecektir diye düşünüyorum, bizim böyle bir sıkıntımız yok.
# ankara # türkiye # rusya # yunanistan # Putin # cumhurbaşkanı # ege # doğu akdeniz # avrupa # Atina # Bir # Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan # enerji # enerji krizi