Çavuşoğlu'ndan Macron'a Cezayir tepkisi

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Fransız bakan Catherine Colonna'yı Ankara'da ağırladı. İki mevkidaş ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu açıklamasında, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Cezayir ziyaretinde yaptığı açıklamaları eleştirdi. Çavuşoğlu, Fransa'nın geçmişte Afrika’daki sömürgeci anlayışını örnek vererek tepkisini dile getirdi.

Zaman zaman gerginliğin yaşandığı Fransa ile Ankara'da önemli bir temas yapıldı. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Fransız bakan Catherine Colonna'yı Başkentte ağırladı.

İki mevkidaş görüşmesinin ardından kameralar karşısına geçerek ortak basın toplantısı düzenledi. Çavuşoğlu, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un Türkiye'yi "emperyalist ajandası" olan ülkeler arasında saymasına tepki gösterdi. Bakan, Fransa'nın sömürgeci anlayışını da örnek vererek eleştirisini konuk bakana iletti:

- Sayın Macron'un açıklamaları son derece talihsiz olmuştur. Yaptığımız açıklamalarda net ifadeler kullanıyoruz. Fransa'nın geçmişte Afrika’daki sömürgeci anlayışı tutmadı. Bu sömürgeci yaklaşımından ders almalılar' dedik. Fransa, aleyhine bir tutum varsa bunu Türkiye’de ya da başka ülkelerde aramaması gerekiyor. O ülkeleri Fransa’ya karşı kışkırttığımız için değildir.


Fransız Bakan Colonna ise Rusya ve Ukrayna sahasında yaşanan gelişmelerin ardından Türkiye'nin öncü olduğu tahıl koridoruna dikkat çekti:

- Sayın Bakanı tebrik ettim. Türkiye'yi sitayişle andım. Çünkü tahıl konusunda temmuz ayında çok önemli bir başarı elde ettiler.))
# ankara # türkiye # rusya # Ukrayna # cumhurbaşkanı # Mevlüt Çavuşoğlu # fransa # avrupa # cezayir # Emmanuel Macron # Bir # tepki # çavuşoğlu # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # son # dışişleri # SÖMÜRGE # temas # Catherine Colonna