Türkiye'den Çekya'nın Yunanistan açıklamasına sert tepki

Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürüten Çekya, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Yunanistan'a yönelik sözlerini "kabul edilemez" olarak tanımladı. Dışişleri'nden tepki gecikmedi. Bakanlık, "Yunanistan’ı şımartan bu tutum çözümü değil çözümsüzlüğü teşvik ediyor" dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu sözlerine tepki gösteren Çekya'ya Dışişlerinden tepki gecikmedi.

Yunanistan'ın tacizlere karşı Erdoğan gereğini yaparız açıklaması yapmış, Avrupa Birliği dönem başkanlığını yürüten Çekya, Erdoğan'ın sözlerini "kabul edilemez" olarak tanımlamıştı.

 "AÇIKLAMALARININ ANLAM VE DEĞERİ YOKTUR"

Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada "Çekya Dışişleri Bakanlığı'nın ve diğer bazı AB kurumlarının ülkemize dair açıklamalarının anlam ve değeri yoktur" ifadeleri kullanıldı:

- Yunanistan’ı şımartan bu tutum çözümü değil çözümsüzlüğü teşvik etmekte, Yunanistan’ın maksimalist talepler peşinde koşmasına destek olmaktadır. Bu açıklamaları yapanların Yunanistan’ın ülkemize yönelik ihlal, taciz ve tehditlerini, tahrikkar eylem ve söylemlerini görmezden gelmeleri, uluslararası hukuka aykırı eylem ve uygulamalarına kayıtsız kalmaları tam bir garabettir. Türkiye, Ege ve Akdeniz’de meşru hak ve çıkarlarını kararlılıkla korumaya devam edecektir.
# türkiye # yunanistan # erdoğan # cumhurbaşkanı # ege # avrupa # avrupa birliği # Bir # tepki # akdeniz # dışişleri bakanlığı # çekya