İyi Parti'de HDP'ye bakanlık istifası

CHP'nin açtığı "bakanlık" yoluna HDP'den öz yönetim talebi geldi. Sosyal medya hesabından açıklama yapan HDP Milletvekili İmam Taşçıer, "Kürtler koltuk değil yönetim istiyor" ifadelerini kullandı. Öte yandan CHP'nin bakanlık vaadi 6'lı masada birlikte oturduğu İyi Parti'de kriz yarattı. "PKK'ya bakanlık verilebilir" diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmeyeceğini söyleyen İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, görevinden istifa etti.

CHP İstanbul Milletvekili Gürsel Tekin'in dillendirdiği HDP'ye bakanlık verilebilir açıklamalarıyla ilgili HDP'den öz yönetim talebi geldi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun da reddetmediği ifadelerle ilgili HDP Milletvekili İmam Taşçıer, sosyal medya hesabından açıklama yaptı.

Taşçıer, paylaşımında " İyi parti ile CHP arasında HDP'ye bakanlık verelim-vermeyelim tartışması Kürt meselesine nasıl baktıklarını da gösteriyor. Kürtler koltuk değil, insanca bir yaşam istiyorlar. 10 binlerce yıldır yaşadıkları topraklarında özgür olmak istiyorlar. Kendilerini yönetmek istiyorlar" ifadelerini kullandı.

Öte yandan İYİ Parti Yozgat İl Başkanı Metin Özışık, CHP'nin HDP’ye “bakanlık” vaadine tepki göstererek görevinden istifa etti.

Özışık, "Başkan yardımcılığı yapmış bir kişinin sözleri tüzel kişiliği kapsar. PKK'ya bakanlık verilebilir' diyen bir zihniyetle aynı masada olmayı kabullenmem mümkün değildir. Bu sebeple bugüne kadar Yozgat halkının takdirini kazanarak ve hiçbir menfi olayla anılmadan yürüttüğüm İl Başkanlığı görevimden istifa ediyorum." açıklaması yaptı.

# istanbul # chp # hdp # İyi Parti # Bir # CHP İstanbul Milletvekili # Yozgat # gürsel tekin # imam taşçıer # öz yönetim # İYİ Parti Yozgat İl Başkanı # Metin Özışık