Türk gençliği haykırdı: ''Biz çuvalı ABD emperyalizminin başına geçirdik''

TGB’nin ABD askerinin başına çuval geçirmesi nedeniyle açılan davanın ilk duruşması görüldü. Duruşmaya başına çuval geçirilen ABD askeri ve avukatı katılmadı. ABD askerinin ifadesinin Türk yargısının usullerine göre alınmadığını belirten TGB'nin avukatı Zeynep Küçük , davanın usulsüz olarak açıldığını söyledi. 7 Şubat'a ertelenen duruşma sonrası adliye önünde açıklama yapan TGB Genel Başkanı Dilek Çınar da görülen davada Türk gençliğinin Amerikan emperyalizmini yargıladığını vurguladı.

İstanbul/Sarayburnu’nda Amerikan askerinin başına çuval geçiren Türkiye Gençlik Birliği üyelerine açılan davanın ilk duruşması görüldü.

Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'nde görülen duruşmaya başına çuval geçirilen ABD askeri ve avukatı katılmadı. ABD Konsolosluğundan da duruşmayı takip eden olmadı.

Duruşmada söz alan TGB avukatı Zeynep Küçük, davanın açılmasının usulsüz olduğunu söyledi. ABD askerinin ifadesinin Türk yargısının usullerine göre alınmadığını belirten Küçük, Müştekinin ifadesini alan kişinin de ABD Konsolosluğunun gönderdiği ABD ajanı olduğunu söyledi.

"ABD’NİN KANLI POSTALLARI ÜLKEMİZDE GEZEMEZ"

Mahkemede savunmalarını yapan TGB üyeleri, "ABD'nin kanlı postallarının bizim vatanımızda yeri yoktur" dedi:

- Kişiye ABD askeri olup olmadığını sorduk ABD askeri olduğunu söyledi, eylemin şahsına yönelik değil ABD emperyalizmine yönelik olduğunu ve 2003 yılında Kahraman Mehmetçiğimize çuval geçirilmesini protesto ettiğimizi söyledik. ABD’nin kanlı postallarının bizim vatanımızda yeri yoktur.


Savunmaların alınmasının ardından davanın bir sonraki duruşması 7 Şubat 2023'e ertelendi. TGB üyeleri de adliye önünde dava ile ilgili açıklama yaptı. TGB Genel Başkanı Dilek Çınar; “Türk gençliği bu davada Amerikan emperyalizmini yargılıyor” dedi.

Davada Türk Gençliğinin yargılandığını düşünenler yanılmaktadır. Bu dava sıradan bir ceza davası değildir. Türk Gençliği, Amerikan emperyalizmini yargılamaktadır. Dava hukuken henüz bitmedi. Ancak Türk Milleti’nin ABD emperyalizmine dair kararı nettir! Biz kararımızı 15 Temmuz hain darbe girişiminde NATO subaylarının üstüne yürürken verdik. Biz kararımızı Suriye’nin kuzeyinde kurulmak istenen ABD’nin kukla Kürdistan devleti planlarını bozguna uğratırken verdik.


ABD'ye çuval geçirmek şeref madalyasıdır' diyen Çınar, PKK ve FETÖ’ye de meydan okudu:

- Amerikan askerinin başına çuval geçirmek bir suç değil bir şeref madalyasıdır. Biz çuvalı ABD'nin kaos planlarına, Amerika'nın terör örgütleri FETÖ ve PKK'ya, Türkiye'yi kuşatmak isteyen ABD üslerine geçirdik. Bir kez daha söylüyoruz: Amerikan askerleri kanlı postallarıyla vatan toprağımıza adım atmaya kalkarsa onları yine çuvallarımızla karşılarız.


ABD ile birlikte NATO’nun da sicilini sayan Çınar, hükümete seslendi:

- Yakın dönem Türkiye tarihine bakınız nerede vatanseverlere yönelik tertip veya suikast varsa orada NATO vardır. Nerede darbe ve kışkırtma varsa orada NATO vardır. NATO, dünyaya kan ve zulüm ihraç etme aracıdır. Türkiye’ye, Türk iş adamlarına emir verme cürretinde bulunan ABD’ye boyun eğen bir hükümet istemiyoruz.


Vatan Partisi çuval davasında da Türk Gençliğinin yanındaydı. Vatan Partisi İstanbul İl Başkanı Cem Dikmen de bir açıklama yaptı.

# izmir # abd # türkiye # fetö # Mustafa emal atatürk # pkk # suriye # terör # türk # nato # tgb # dava # Bir # türkiye gençlik birliği # ilk # çuval # 9 eylül # çağlayan adliyesi # amerikan askeri # saray burnu # kanlı postal