Lübnan'dan Vatan Partisi'ne ziyaret: "Tehdit ABD ve İsrail'den geliyor"

Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın Partisi Özgür Yurtseverler Hareketi’nin Uluslararası İlişkiler Bürosu Yöneticileri Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'i ziyaret etti. Lübnanlı heyetin temsilcisi Beşir Haddad bölgedeki en büyük tehdidin ABD ve İsrail'den geldiğini kaydetti. Haddad, “Batı Asya’daki herkes gibi Doğu Perinçek’i tanıdıklarını ve hayranlıkla izlediklerini söyledi.

Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'i Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın Partisi'nin Uluslararası İlişkileri Bürosu yöneticileri ziyaret etti.

Lübnan heyetini Vatan Partisi İstanbul İl Başkanlığı Binasında Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, Uluslararası İlişkiler Bürosu Başkan Yardımcısı Adnan Akfırat ve Uluslararası İlişkiler Bürosu üyesi Çimen Filizpaşa karşıladı.

Lübnan Özgür Yurtseverler Hareketi’nin Türkiye ile ilişkilerini geliştirmek için geldiklerini belirten Beşir Haddad, “Batı Asya’daki herkes gibi Doğu Perinçek’i tanıdıklarını ve hayranlıkla izlediklerini” ve bu ziyaret nedeniyle de çok heyecanlı olduklarını söyledi.

Haddad, çok farklı etnik gruplardan oluşan ve pek çok din ve mezhebin olduğu küçük bir ülke olan Lübnan’ın egemenliğini ve bağımsızlığını korumanın öncelikleri olduğunu belirtti. Özgür ve Birleşik Filistin devletini savunduklarını, Filistin halkının kabul ettiği her çözümü destekleyeceklerini ifade eden Haddad, bölgedeki en büyük tehdidin ABD ve İsrail'den geldiğini kaydetti.

Suriye’nin yabancı müdahaleden kurtulup, ülkesinde huzur ve istikrar sağlamasını desteklediklerini belirten Haddad, “Sayın Perinçek’in Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad ile görüşecek olmasından çok umutluyuz” dedi.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek ise Türkiye’nin 2014’ten itibaren Atlantik Sisteminden kopup Avrasya’nın etkili gücü haline gelme sürecini özetledi. Doğu Akdeniz’de ABD, İsrail, Yunanistan’ın savaş kışkırtmasıyla Türkiye’yi engellemeye çalışıldığına dikkat çekti.

Vatan Partisi’nin Karadeniz-Akdeniz Barış Planını hatırlatan Perinçek, Ukrayna’dan Yemen’e hatta giderek Tayvan Boğazı’na uzanan ortak bir cephe olduğunu, Lübnan’ın da bu cephede yer almasından memnun olacaklarını belirtti.

Perinçek, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin tanınmasının kritik önemde olduğunu belirterek, Lübnan’ın kendi egemenliğini korumak ve Doğu Akdeniz’deki ekonomik hakları için Kıbrıs’ın tamamının ABD’nin denetimi altına girmemesinin yaratacağı imkânı dikkatlerine sunduğunu söyledi.

Beşir Haddad ise, “Özgür Yurtseverler Hareketi ve Cumhurbaşkanı Mişel Avn’ın da önce Lübnan, Suriye, Irak’ın birleşmesini giderek bütün Batı Asya ülkelerinin birlik kurmasını savunduğunu bildirdi. “Batı Asya Birliği’nde mutlaka Lübnan da var” dedi.

Lübnan'lı heyet kendilerine "Vatan Partisi sizin de eviniz" diyen Perinçek'i Beyrut’a davet etti.

# abd # türkiye # Ukrayna # yunanistan # suriye # israil # vatan partisi # Yemen # türk # filistin # kuzey kıbrıs türk cumhuriyeti # doğu akdeniz # Doğu Perinçek # Batı Asya # Bir # lübnan # Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad # beşar esad # Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek # Lübnan Cumhurbaşkanı Mişel Avn # Mişel Avn # Tayvan Boğazı # Lübnan Cumhurbaşkanı