Bozdağ TBB'ye yanıt verdi: "Siyasi parti gibi davranırsa, bizden baro muamelesi beklemesin"

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Türkiye Barolar Birliğinin Avukatlık ücretleri eleştirilerine yanıt verdi. Bozdağ, "Barolar Birliği eğer siyasi parti gibi davranırsa o zaman bizden baro muamelesi beklemesinler" dedi. Türk Tabipleri Birliği'ne tepki gösteren Bakan, "Bir terörist söz konusu olduğu zaman herkes ayakta. Doktorlar olduğu zaman siz neredesiniz?" ifadelerini kullandı.

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Barolar Birliği ve Türk Tabipleri Birliği yönetimine tepki gösterdi:

- Adalet Bakanlığından randevu istediniz, vermedi mi? Kanun imkan veriyor da, dediği yapılmadı mı? Var mı öyle bir şey? Yok. Daha oturmadan, konuşmadan eylem eylem.


Bozdağ, Avukatlık ücretleri üzerinden Türkiye Barolar Birliğinin kendilerine yönelik eleştirilerine yanıt verdi:

- Avukatların işi, kanunlara uymak, hakimlerin, savcıların kanunlara uygun karar vermeleri için onlara yardımcı olmak değil mi? Kanunsuz talepte bulunabilirler mi? 81 baro adalet bakanı kanuna, mevzuata uygun davrandı diye bildiri yayınlıyorlar. Barolar Birliği eğer siyasi parti gibi davranırsa o zaman bizden baro muamelesi beklemesinler. Biz de onlara siyasi parti gibi bakarız.


Bir eleştirisi de Türk Tabipleri Birliği'ne oldu Bakan Bekir Bozdağ'ın:

- Tabipler Birliği kaç defa doktorların hakkını hukukunu getiriyor. Ama bir terörist söz konusu olduğu zaman bir terör eylemi söz konusu olduğu zaman herkes ayakta. Doktorlar söz konusu olduğu zaman siz neredesiniz?
# türkiye # bekir bozdağ # Türkiye Barolar Birliği # Bir # adalet bakanı # adalet bakanı bekir bozdağ # Türk Tabipleri Birliği # barolar birliği