HDP'li Tuncel sözde Kürt sorununa çözüm için Öcalan'ı gösterdi

6-8 Ekim terör davasına ilişkin duruşmaya Ankara'da devam edildi. Sanıklardan Sebahat Tuncel, son günlerin tartışma konusu olan HDP'ye bakanlık vaadine ilişkin konuştu. HDP'li Tuncel, Kürt sorunu olduğunu iddia ederek çözümün muhatabının terörist elebaşı Öcalan olduğunu savundu.

Terör suçu tutuklusu HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın da aralarında bulunduğu 108 sanıklı 6-8 Ekim davasına devam edildi. Ankara 22'nci Ağır Ceza Mahkemesince Sincan'da görülen duruşmada sanıklardan Sebahat Tuncel beyanlarda bulundu.

CHP'nin HDP'ye bakanlık vaadine ilişkin konuşan Tuncel, PKK açılımı istedi. Kürt sorunu olduğunu iddia eden Tuncel, çözümün terörist elebaşı Abdullah Öcalan olduğunu savundu. Sanık, Millet İttifakı ve bileşenlerine iktidar olması halinde bu sorunun çözümü için çağrı yaptı.

Tuncel, konuyla ilgili beyanlarında, " Türkiye’de suç oranı artıyor. Bu normal mi? Bunun artmasındaki temel nedenlerden biri de Kürt meselesidir. Yeni gelecek iktidar da Kürt sorununu çözemeyecekse bir anlamı kalmaz" dedi.

Tuncel, "HDP bakanlık mı istiyor? HDP barış ve demokrasi istiyor. Kürt sorununun çözümü olmadan bu ülkede demokratikleşme olmaz. Sayın Öcalan’ın Kürt sorununun çözümünde muhatap olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.

# chp # türkiye # pkk # hdp # Bir # selahattin demirtaş # HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş # Sebahat Tuncel # kürt meselesi