Türkiye Sanatçılar Birliği'nden özel tiyatrolar açıklaması

Kültür ve Turizm Bakanlığı, salgın koşulları nedeniyle 608 özel tiyatrodan 503’ü faaliyet yürütemediğini açıkladı. Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı Murat Demirbaş, salgın koşullarının rahatlamasıyla bu tiyatroların çoğunun çalışmaya başlayacağını söyledi. Özel tiyatroların kayıt altına alınmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyleyen Demirbaş, üretim odaklı desteklerin artırılması için çağrı yaptı.

Tiyatrolar salgından olumsuz etkilendi. Sanatçılar, çözüme işaret etti.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, salgının, sinema ve tiyatro sektörüne etkisiyle ilgili soru önergesine yanıt verdi. 2021 yılı itibarıyla, Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü’ne kayıtlı 608 özel tiyatrodan sadece 105’inin aktif olarak faaliyet gösterdiğini kaydetti.

Türkiye Sanatçılar Birliği Başkanı Murat Demirbaş, özel tiyatroların kayıt altına alınmasının olumlu bir gelişme olduğunu söyledi:

- Müzisyenler kayıt altına alınmanın devletin bu sektörler için geliştireceği ekonomik destek grupları açısından ne kadar önemli olduğu görüldü. Bunun için de sanatçıların örgütlü olması lazım.


Murat Demirbaş, özel tiyatroların Kültür ve Turizm Bakanlığı’nın verdiği desteklerle ayakta kaldığını ifade etti.

TSB Başkanı Demirbaş, salgın sürecinde özel tiyatrolara verilen desteklerin miktarı ve boyutlarının artması gerektiğini söyledi. Tiyatroların ayakta kalması için üretim odaklı desteklerin artırılması yönünde çağrı da yaptı.

# türkiye # Kültür ve Turizm Bakanlığı # Bir # tiyatro # sinema # mehmet nuri ersoy # Türkiye Sanatçılar Birliği # murat demirbaş