Çavuşoğlu'ndan Ukrayna açıklaması: ''İzahat bekliyoruz''

Ukrayna’nın Türkiye’yi hedef alan yaptırım talebiyle ilgili Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu açıklama yaptı. Çavuşoğlu, “Hem Kiev hem de Ankara’da girişimlerde bulunduk. İzahat istedik” dedi.

ABD destekli Zelenski yönetiminin Türkiye’yi hedef alan yaptırım çağrısı ile ilgfili Türkiye’den yeni bir açıklama geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu’na bu konuda bakanlığın girişimi soruldu. Girişimin ardından bir geri dönüş olup olmadığına ilişkin soruya Çavuşoğlu, “Hem Kiev hem de Ankara’da girişimlerde bulunduk” dedi. İzahat istediklerini söyleyen Bakan, “Üzerinde çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yaptırım talebinin sadece Türk firmalarına yönelik olmadığını kaydeden Çavuşoğlu, “ABD ve AB ülkeleri gibi Rusya ile bağlantılı ve iş yapan pek çok ülkenin şirketlerini de buna eklemişler” dedi. Listede 18 binden fazla kişi ve şirketin yer aldığını belirtti.

AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de Ukrayna’nın yaptırım talebine tepki göstermişti:

- Hiçbir gerekçeyle kabul edilemez. Takip ediyoruz haberimiz var. Kiev büyükelçiliğimiz gerekli girişimleri yaptı. Yanlış bir değerlendirme olduğunu düzeltilmesi gerektiğini ifade ediyoruz yakından takip ediyoruz.


Ukrayna Dışişleri Bakanlığı’na bağlı bir internet sitesi Türk firmalarına yönelik yaptırım talep etmişti. Ukrayna’nın listesinde devlete ait Ziraat Bankası, İş Bankası yöneticileri ve Rusya’da faaliyet gösteren Credit Europe Bank’ın sahibi iş insanı Hüsnü Özyeğin de yer almıştı.

# abd # türkiye # rusya # iş bankası # ab # Bir # Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu # Ziraat Bankası # kiev # AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik # Ukrayna Dışişleri Bakanlığı # Credit Europe Bank