Özgür Bursalı Öncü Kadın Parti Okulunda konuştu: "Türkiye çok önemli bir karar sürecinde"

"Türkiye Vatan Partisi olmadan önündeki sorunları aşamayacak noktada ". Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı Öncü Kadın Parti Okulunda konuştu. Türkiye'nin sistemin dışına çıktığına dikkat çeken Bursalı, "Bu seçimde elde edeceğimiz başarı Türkiye'nin ve dünyanın kaderini etkileyecek" dedi. Parti okulunda ders veren diğer isimlerde Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür ve Vatan Partisi MYK üyesi Zühre Genişel'di.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Öncü Kadın Parti okulunda konuştu.

- Türkiye çok önemli bir karar sürecine, köklü bir çözüm sürecine girdiği için bu sancı devam edecek ama bu sancıdan yeni bir doğum olacak ve onun da merkezinde Vatan Partisi olacak.

Seçim sürecine girildiğine dikkat çeken Vatan Partisi Genel Sekreteri, Türkiye'nin bu seçimlere sistem dışında bir dönemde girdiğine dikkat çekti:

- Sistem dışı ne şimdi Türkiye sistemin dışına askeri hareketlerle çıktı. Rusya sistemin dışına Ukrayna'ya müdahale ederek çıkıyor yarın Çin Tayvan’a müdahale ederek sistemi dışına çıkacak. Yani dünya böyle ilerliyor ya da dünkü toplantıda sistemin dışında bir toplantı o yüzden o liberaller diktatörler buluşuyor bilmem ne diye bu kadar telaş yapıyor hepsi sistem dışında ama bundan sonra olacak olan bu.


Türkiye, Vatan Partisi olmadan önündeki sorunları çözemeyecek aşamayacak bir noktada olduğuna dikkat çeken Bursalı, Vatan Partisinin iktidar aşamasına geldiğini vurguladı:

- Türkiye öyle bir sürece girdi ki Vatan Partisi olmadan önündeki sorunları çözemeyecek aşamayacak bir noktada. Suriye ile anlaşma noktasından tutun üretim devrimine kadar bu denklemin içinde Vatan Partisi olmak zorunda bunu hayat dayatıyor bunu uluslararası koşullarda dayatıyor bunu yurt içindeki koşullarda dayatıyor yani partimizin konumu bu… 50 yıllık bu parti geldi şimdi iktidarlık aşamasına.


Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür:

- Hepimiz biliyoruz ki kitleler içindeki sınıflar yani kitlenin hepsinin topyekûn aynı bilinçli olmasını bir kenara atalım bu zaten mümkün değil, kitlenin içindeki sınıfsal grupların bile sınıfların bile içindeki bireylerin devrimci bilinç yönünden aynı seviyede olmasın da imkanı yok.


Vatan Partisi MYK üyesi Zühre Genişel:

- Devrimci hareket toplumsal ve cinsel eşitliği içeren köklü çözümleri sorunun çözümünün merkezine alır. Yani bunu yapabilmek için hem ekonomik hayatta hem siyasal hayatta hem toplumsal yaşamda kadını ve erkeğe eşitleyen yaşama koşullarını oluşturan çözümleri öngörüyor.
# türkiye # vatan partisi # Bir # Cumhuriyet Kadınları Derneği # Özgür Bursalı # vatan partisi genel sekreteri özgür bursalı # öncü kadın # Tayvan # vatan partisi genel sekreteri # Cumhuriyet Kadınları Derneği Genel Başkanı Tülin Oygür