Emperyalizmin LGBT dayatmasına dur diyenleri hedef aldılar

“LGBT Dayatmasına Dur” demek için binlerce ailenin bir araya geldiği büyük aile buluşmasını; HDP, CHP ve İYİ Parti hedef aldı. Onlara destek de Birgün ve Cumhuriyet Gazetesinden geldi. Emperyalizmin kültürel saldırılarına karşı dur diyen aileler nefret söylemli protesto yapmakla suçlandı.

Emperyalizmin LGBT dayatmasına geçit vermeyen binlerce ailenin Saraçhane'deki buluşması büyük yankı uyandırdı.

Büyük aile buluşmasına Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı, Usmer Başkanı Şule Perinçek, Vatan Partili İş İnsanı Ethem Sancak, TGB Genel Başkanı Dilek Çınar ve Cumhuriyet Kadınları Derneği GYK Üyesi Elif Keskin katıldı.

150 kuruluşun LGBT dayatmasına dur dediği mitinge toplumun her kesiminden destek geldi. CHP, HDP ve İyi Parti ise gelecek nesilleri korumak için yapılan etkinliği hedef aldı.


PKK'nın siyasi kanadı HDP, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada aile yürüyüşünün nefret suçu organizasyonu olduğunu savundu.

- LGBTİ+’ları hedef gösteren “ Saraçhane Mitingi” bir nefret suçu organizasyonudur. Nefret suçundan siyasi rant devşirmeye çalışan, toplumu açıkça kutuplaştıranlar suç işliyor. HDP doğaya ve bütün kimliklere dönük saldırının karşısındadır.



İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale de Twitter hesabından yaptığı paylaşımda, "nefret yürüyüşünden nefret ediyorum" ifadelerini kullandı.

CHP Adana Kadın Kolları'nın Facebook hesabından yapılan açıklamada da Saraçhane hedef alındı. LGBTİ+'yi savunan açıklamaların yer aldığı paylaşımı CHP'li avukat Oya Tekin de paylaştı.

Birgün ve Cumhuriyet gazetesi de büyük aile buluşmasını manşetleriyle hedef aldı. Birgün gazetesi "Devlet destekli nefret kustular" başlığını atarken Cumhuriyet gazetesi de haber için "protesto değil, nefret suçu" ifadelerini kullandı.

# chp # pkk # hdp # İyi Parti # vatan partisi # cumhuriyet gazetesi # emperyalizm # Bir # birgün # TGB Genel Başkanı Dilek Çınar # Vatan Partisi Öncü Kadın Genel Başkanı Meltem Ayvalı # LGBT dayatması # Büyük Aile Buluşması # İyi Parti Kalkınma Politikaları Başkanı Ümit Özlale