AK Parti'den HDP açıklaması

AK Parti Merkez Karar Kurulu Üyesi Mücahit Birinci, HDP’nin derhal kapatılmasını istedi. Teslim olan bir PKK’lının “"HDP İl binasından beni PKK'ya teslim ettiler" açıklamalarını “uzantı falan değil, bu iç içe geçmişlik” ifadeleriyle değerlendiren Birinci, “Anayasa'nın ilgili maddesi açık. Behemahal kapatılması hukuki olur” dedi.

AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Avukat Mücahit Birinci, sosyal medya hesabında bu görüntüleri yayınladı. HDP'nin PKK bağına dikkat çeken Birinci, partinin derhal kapatılmasını istedi.

- HDP İl binasından beni PKK'ya teslim ettiler." Uzantı falan değil, bu iç içe geçmişlik. Anayasa'nın ilgili maddesi açık. Behemahal kapatılması hukuki olur.


AK Parti Merkez Karar Yürütme Kurulu üyesi Mücahit Birinci, asker katletmiş, terör örgütü terörist sağlamış bir partinin 2023 seçimlerindeki rolüne vurgu dikkat çekti.

- Bir siyasi parti, o ülkede 50.000 vatandaşı, askeri katletmiş bir terör örgütüne terörist sağlıyor, delilli, belgeli... Ve siyaset, bu partinin, 2023 seçimlerindeki kilit rolünü konuşuyor. Fantastik bir gelirim filmi gibi.

Birinci, 2020 yılında da HDP’nin kapatılacağı görüşlerini kamuoyu ile paylaşmıştı:

- PKK işbirlikçisi HDP kapatılacaktır! Yeterli deliller vardır. Dünya demokrasilerinde tek örneği yoktur!
pkk ak parti sosyal medya hdp terör Bir