Yozgat'ın Susuz köyü susuzlukla mücadele ediyor

Ankara’ya 150 km mesafede, Anadolu’nun tam ortasında, adı da kendi gibi susuz olan Yozgat’ın ilçesi Yerköy’e bağlı Susuz Köyü, son iki yıldır içme suyu başta olmak üzere tüm su kaynaklarından mahrum. Ulusal Kanal köy halkına ulaştı, köylülerin dertlerine ve taleplerine mikrofon uzattı. İşte köylülerimizin susuzlukla mücadelesi…

Yozgat’ın ilçesi Yerköy’e bağlı Susuz Köyü 80 haneli 300 nüfuslu bir köy ve köylüler büyük bir dertle mücadele ediyor. İsmi gibi susuzluk sorunu var. Ulusal Kanal Köylülere ulaştı sorunlarını dinledi.

Köylünün Geçim kaynağı kuru tarım ve hayvancılık. Köyde 1000 baş koyun, 500 baş inek var. Ancak Susuzluktan koyunlar ve inekler ölüyor. Köy halı bu nedenle sadece susuzlukla değil ekonomik zorluklarla da başa çıkmak zorunda kalıyor.

Susuz Köyü, Ankara’ya 150 km mesafede ve Anadolu’nun tam ortasında yer alıyor. Köylüler, Köyün arkasında yer alan meşeliklerle kaplı Aygar Dağı’nda yer altında su kaynağı olduğunu ancak yetkililerin suyu köye taşımak için bir çalışma yapmadığını söylüyor.

Köye son iki yıldır tarımsal su kaynağı ve içme suyu hiç ulaşmadı. Köyün camisinde de su akmıyor. Köylüler abdest almakta zorlandığı için ibadetlerinde de zorlandığını söylüyor.

Ayrıca Kadınlar evde yemek, temizlik ve banyo konusunda zorluk çektiklerini belirtiyor.

Köy sakinleri susuzluğun devam etmesi durumunda salgın hastalıkların çıkabileceğini belirtiyor.

# Yozgat # su # ankara # ulusal kanal # Bir # Yozgat # son # Tarım # Yerköy # içme suyu # su kaynağı