İran Cumhurbaşkanı: "ABD'nin yaptırım politikası başarısızlığa mahkum"

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, ABD’nin yaptırım uyguladığı ülkeleri birbirine yaklaştırdığını belirtti. Amerikan CBS televizyonuna konuşan Reisi, ABD’nin yaptırım politikasının başarısızlığa mahkûm olduğunu söyledi.

ABD yaptırım uyguladığı ülkeleri birbirine yakılaştırdı. Yaptırımlar ülkelerin birliğini güçlendiriyor… ABD yaptırımları böylece etkisiz hale geliyor… İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Amerikan CBS (sibies) televizyonunda Washington’un ülkelere yaptırımlarının bu ifadelerle değerlendirdi.

ABD’nin yaptırım politikasının başarısızlığa mahkûm olduğunu söyleyen Reisi, “Birkaç ülkeye yaptırım uygulanıyor. Böyle yaparak bu ülkeleri birbirine yakınlaşmaya zorluyorlar, birliklerini güçlendiriyorlar. Bu da Amerikan yaptırımlarını etkisiz hale getiriyor” ifadesini kullandı.

Amerika Birleşik Devletleri, İran'ın yanı sıra Türkiye, Rusya, Suriye, Venezuela ve Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti gibi çok sayıda ülkeye çeşitli ekonomik yaptırımlar uyguluyor.

İRAN CUMHURBAŞKANI REİSİ BİDEN İLE GÖRÜŞMEYECEK

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi Birleşmiş Milletler Genel Kurulu’na katılmak üzere New York’a gitti. 2015’teki nükleer anlaşmanın canlanma çabalarının olduğu bir dönemde Reisi, ABD Başkanı Jeoe Biden ile görüşmenin faydalı olmayacağı için görüşme yapmak istemediğini açıkladı. Biden yönetimi ile eski Donald Trump arasında bir karşılaştırma yapan Reisi, "gerçekte bir değişiklik görmediğini" söyledi.

Tahran ile Washington, bir yılı aşkın süredir, 2015 nükleer anlaşmasına geri dönüşü güvence altına almayı amaçlayan görüşmeler yürütüyor. İran, anlaşmanın yeniden sağlanması karşılığında ABD yaptırımların kaldırmasını talep ediyor. İran Cumhurbaşkanı Reisi ayrıca, ABD'den anlaşmadan bir daha çekilmeyeceklerine dair garantide bulunmasını da şart koştuklarını söyledi.

# abd # türkiye # rusya # Bir # Birleşmiş milletler # iran abd anlaşma # iran abd son dakika haberleri # İran ABD # İran ABD yaptırım # iran abd anlaşması