Sedat Peker'in sağ kolu Emniyet'te: Emre Olur'un ilk ifadesi

Firari organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in basın danışmanı Emre Olur, savcılık sorgusunun ardından tutuklanması talebiyle nöbetçi hâkimliğe sevk edildi. Olur, ilişkide olduğu gazetecilerin isimlerini savcıya verdi. Olur, Sedat Peker namına attığı tweetlerin cahillik olduğunu ve Türkiye'ye kendisinin geldiğini de söyledi.

Emniyet sorgusu tamamlanan Suç örgütü lideri Sedat Peker’in basın danışmanı Emre Olur önce savcılığa ardından da tutuklanması istemiyle nöbetçi hakimliğe sevke edildi. Birleşik Arap Emirlikleri’nin ülkeden çıkararak önce Makendoya ardından Arnavutluk’a geçen Emre Olur’un savcılık ve polis sorgusuna ilişkin ayrıntılar da ortaya çıktı.

“Suç işlemek amacıyla kurulan örgüte üye olmak” ve “Suç ve suçluyu övme” suçlamaları yöneltilen Emre Olur, 38 sayfa ifade verdi. Tivitlerin kendisinin attığını kabul etti.

Sorguda Emre Olur’a kendisi ile iletişimi olan gazetecilerin isimleri soruldu. Olur’un kendisi ile irtibatı olan bütün gazetecilerin isimlerini polise verdi öğrenildi. Bazı gazetecilerin isimlerinin ise özel olarak sorulduğu belirtildi. Olur'un avukatı Volkan Bahadır da Odatv'ye "Savcı birçok gazeteci ismi 'Sedat Peker ile görüşmek istedi mi' diye sordu" dedi.

Emre Olur'un suç örgütü lideri Sedat Peker’e ilişkin attığı tweet'leri “cahillik neticesinde” yapılan işler olarak nitelediği kaydedildi. Olur’un “Tweet'lerimi cahillik neticesinde attığımı kabul ediyorum. Bu tweet atma eylemlerinin suç niteliği olabileceğini değerlendirmediğim için bu şekilde cahilliğimden tweet atmış oldum” dediği ifade edildi.

Yurt dışına kaçan Sedat Peker ile Karadağ ve Makedonya’da 7,5 ay beraber kaldığını belirten Emre Olur, daha sonra Türkiye’ye döndüğünü ve 23 Mayıs 2021’de Peker ile bağlantısı nedeniyle Makedonya’ya kaçtığını, 13 Eylül 2022’ye kadar Makedonya’da kaldığını anlattığı öğrenildi.

Kendisini suçlu hissettiği için kişisel kredi kartı ve banka hesaplarını kullanmadığını söyleyen Emre Olur’un Birleşik Arap Emirlikleri vizesi alarak Dubai’ye gittiğini, iki gün sonra Dubai polisinin kaldığı otele gelerek ülkeyi terk etmesi gerektiğini söylediğini, Belgrad aktarmalı Arnavutluk’a gitmesi için iki uçak bileti verildiğini, Arnavutluk'a indiğinde hemen gözaltına aldığını ifade etti.

Kişisel telefonlarını Dubai'de bıraktığını kaydeden Peker’in basın danışmanı Türkiye’ye gitmek istediğini öne sürerek İstanbul’a getirildiğini söylediği öğrenildi.

# istanbul # türkiye # Bir # ilk # son # eylül # Emre Olur