Ukrayna ordusundaki YPG'lilerin itirafları

Ukrayna’nın Rus Ordusuna yönelik Herson saldırısının ön sıralarında yer alan iki paralı askerin yakın zamanda PKK/YPG safında savaştığı ortaya çıktı. CNN İnternational’a konuşan yaralı Amerikalı ve İngiliz paralı savaşçılar Ukrayna ordusu ile 3 yıllık sözleşme imzaladıklarını açıkladılar.

PKK/ YPG saflarında savaşmış İngiltere ve ABD uyruklu yabancı askerlerin Ukrayna cephesinde Rus Ordusuna karşı yürütülen saldırılarda ön sıralarda yer aldığı ortaya çıktı.

CNN İnternational , Herson bölgesindeki yabancı savaşçılarla görüştü. O isimlerden biri eski Amerikan deniz piyadesi Michael Ronin . ABD'den Suriye'ye giderek PKK/YPG saflarına katılan paralı asker terör örgütünün kendisine “Zafer” kod adını verdiğini söyledi.

CNN’in röportaj yaptığı diğer yabancı savaşçı İngiliz Mark Ayres’in ismi de SETA'nın hazırladığı terör örgütleri listesinde Suriye’deki YPG geçmişiyle öne çıkıyor.

İki paralı asker Mike Ayres ve Michael Ronin yoğun çatışmaların yaşandığı Herson şehrinde yaralandı. Tedavi için Kiev döndüler ve CNN’e konuştular. 48 yaşındaki İngiltere vatandaşı Ayres hakkında açık kaynaklarda da YPG/PKK saflarında savaştığı bilgisi yer alıyor.

Eski Amerikan deniz piyadesi Michael Ronin de PKK’nın verdiği “Zafer” kod ismini Ukrayna’da da kullanmaya devam ediyor. İkili Suriye cephesinden mart ayında Ukrayna’ya gönüllü savaşçı olarak gitti. Ülke ülke gezerek terör örgütü saflarında savaşan İngiliz ve Amerikalı ikili şimdi de Ukrayna Ordusu ile 3 yıllık sözleşme imzaladı. İkili para karşılığında Rus Ordusuna ateş açacak.

İngiliz Mark Ayres’ın sosyal medyada paylaşımlarından da Türkiye karşıtı olduğu Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a düşmanlık beslediği anlaşılıyor.

# abd # ingiltere # türkiye # Ukrayna # erdoğan # pkk # suriye # YPG # cumhurbaşkanı # rus ordusu # kiev # CNN International # Ukrayna Ordusu # Herson