Dağılma aşamasındaki 6'lı masada ortak liste gündemi

Aday krizi nedeniyle dağılma aşamasına gelen 6’lı masa, kargaşayı önlemek için gündemine “Ortak listeyi” aldı. 41 ilde partilerin kendi listesi ile seçime girmesi, kalan 40 şehirde ise güçlü olan partinin bünyesinde ortak liste oluşturulması hedefleniyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Ortak liste”ye sıcak baktığı belirtildi. İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener ise “Gönlümüzden geçen aday Mansur Yavaş” mesajı verdi.

Atlantik siyasetlerinde ortaklaşan aday krizi nedeniyle ise dağılma aşamasına gelen 6’lı masada kargaşa sürüyor.

6’lı masa, “Ortak aday” krizini öteleyerek gündemine “Ortak liste”yi aldı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, yeni seçim kanunu nedeniyle Meclis’te çoğunluğu sağlayabilmek için “40 ilde ortak liste” teklifi yaptığı belirtildi.

41 ilde partilerin kendi listesi ile seçime girmesi, diğer 40 şehir ve 87 seçim çevresinde ise en güçlü parti altında ortak liste oluşturulması planlanıyor. Ortak listenin, 40 şehirdeki parti teşkilatlarında rahatsızlık yaratması bekleniyor.

6’lı masada ikinci turun başlayacağı 2 Ekim öncesi masanın ortakları, genel merkez binaları dışında görüşmeler de yapılıyor. Bu görüşmeler hakkında açıklama yapılmazken, konunun ortak liste olduğu kaydediliyor. Ortak listenin 6’lı masanın ikinci turundaki ana gündem maddesi olması da bekleniyor.

Bu arada il il gezen Kılıçdaroğlu Cumhurbaşkanlığı adaylığı mesajı vermeye devam ediyor. Son olarak gittiği Elazığ'da kendi sözü olan "Demirtaş'a şeref madalyası takacağım" afişi önünden poz veren Kılıçdaroğlu kente bakan vaadinde bulundu.

Geçen günlerde CHP'nin disipline sevk ettiği Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan ile fotoğraf veren İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener de masayı karıştıracak yeni bir hamle daha yaptı.

Ankara'nın Pursaklar ilçesinde esnafı ziyaret eden Akşener'in yanına giden bir vatandaş, CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ın Cumhurbaşkanı adayı olarak gösterilmesini istedi. Akşener ise vatandaşa "Gönlümüzden geçen odur" yanıtını verdi.

Akşener, katıldığı bir televizyon programında ise Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için “Tehlikeye atamayız” demişti.

# chp # ankara # İyi Parti # cumhurbaşkanı # CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu # Bir # bolu # son # Ankara Büyükşehir Belediyesi # demirtaş # pursaklar # aday krizi # İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener # Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan # CHP'li Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş