Aydın'da tepki çeken su zammı kararı

Olağanüstü toplanan Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Kurulu'nda suya yüzde 39.5 zam kararı alındı. 1 Mart’ta yapılan yüzde 41’lik artışın üzerine gelen yeni zamma tepkiler peş peşe geldi. Ulusal Kanal'a konuşan AK Parti Aydın Büyükşehir Meclisi Grup Sözcüsü Mustafa Arı, ”bu kararda kamu yararı gözetilmiyor” dedi.

CHP'li Aydın Büyükşehir Belediyesi,1 Mart’tan başlayarak yüzde 41’lik artış yaptığı suya yüzde 39,5 oranında bir zam daha yaptı.

Zam kararı için Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Kurulu olağanüstü toplandı.

AK Parti Meclis Grubunun tüm itirazlarına rağmen tek maddelik gündemle toplanan Genel Kurul’dan suya yüzde 39,5 zam kararı çıktı.

Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu, zammın gerekçesini enerjiden, personel maaşlarına kadar artan girdiler olarak açıkladı. Zam kararına meclisteki AK Partili üyelerden tepki geldi.

Ulusal Kanal'a konuşan AK Parti Büyükşehir Meclisi Grup Sözcüsü Mustafa Arı, “En pahalı su kullanma rekoru yine Aydın'da” diyerek karara tepki gösterdi.

- Şubat 2022 ASKİ Olağanüstü Genel Kurulunda, AK Parti Aydın Büyükşehir Meclis Grubu olarak yine itirazlarımıza rağmen su ücretlerine 01 Mart 2022’den geçerli olmak üzere %11 zam yapılmıştı. 1 Nisan 2022’den geçerli olmak üzere su ücretlerine bir önceki ay gerçekleşen TÜFE oranında otomatik olarak zam yapılmasına karar verilmiştir. Netice itibariyle Mart 2022 %11, müteakip aylarda yapılan %5,46, %7,25, %2,98, %4,95, %2,37 ve %1,46 oranındaki zamlarla 1 Mart 2022’den bu yana Aydın’da su ücretleri toplamda %41 oranında zamlanmıştır.


Aydın Büyükşehir Belediyesi'nin Kamu yararını gözetmediğini söyleyen ARI, Sosyal Belediyecilik vurgusu yaptı:

- ASKİ Genel Kurulunu, olağan genel kurula 1,5 aydan az bir zaman kalmışken olağanüstü toplantıya çağırmayı gerektirecek bir fark olmadığı gibi, “Kamu Yararı” gözetilerek 2022 yılı sonuna kadar zam yapılmaması da Sosyal Belediyeciliğin bir gereğidir.
# Aydın # chp # aydın # ak parti # ulusal kanal # Bir # su zammı # Aydın Büyükşehir Belediye Başkanı Özlem Çerçioğlu # Aydın Büyükşehir Belediyesi # Aydın Su ve Kanalizasyon İdaresi