Vatan Partisi'nden Kayseri Şeker Fabrikası işçilerine destek

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Kayseri Şeker Fabrikası'nda işten çıkartılan işçilerle alakalı bir basın açıklaması düzenledi. Bursalı açıklamasında, "Bu mücadele bütün Kayseri halkının, Türkiye’nin ve Vatan Partisi’nin mücadelesidir. Mutlaka başaracağız" ifadelerini kullandı.

Vatan Partisi Genel Sekreteri Özgür Bursalı, Kayseri Şeker Fabrikası'nda işten çıkartılan işçilerle alakalı bir basın açıklaması düzenledi. Bursalı açıklamasında, "Bu mücadele bütün Kayseri halkının, Türkiye’nin ve Vatan Partisi’nin mücadelesidir. Mutlaka başaracağız" ifadelerini kullandı.

"İŞÇİLERİN EKMEĞİYLE OYNAYAMAZSINIZ"

- Değerli Basın Mensupları
- Kayserimizin Değerli Çiftçileri, İşçileri
- Kıymetli Kayserililer,
- Bugün burada, Kayseri Şeker Fabrikasından kanunsuz bir şekilde atılan işçilerimizin ve bu şehri eken biçen, karnını doyuran çok değerli çiftçilerimizin sesi olmak, haklı taleplerini Türkiye kamuoyuna, hükümete ve bütün ilgililere bildirmek üzere toplandık.
- Buradayız, çünkü borcumuz var.
 -Kayseri Şeker’in alın teriyle çalışan, çarkları çeviren, ailesini geçindiren, çocuklarına güzel bir gelecek sağlamak isteyen fakat ekmeği elinden alınan işçilerimize, emekçilerimize karşı borcumuz var.
- Buradayız, çünkü pancarını, ekinini eken biçen, üreten, Kayserimizin ve Türkiyemizin karnını doyuran, Anadolu’nun faziletli, başıdik çiftçilerine karşı borcumuz var.
- Bir süredir Kayseri Şeker Fabrikasında ve Kayseri’de yaşanan süreç, sadece Kayseri’nin değil, bütün Türkiye’nin mücadelesi olmuştur. Kayseri’de işçimizle ve çiftçimizle omuz omuzayız, onların sesiyiz ve bayrağıyız.

"49 BİN ÇİFTÇİNİN ÜYELİĞİ KANUNSUZCA SİLİNDİ"

- Önce 31 Ağustos 2022 tarihinde yapılan Mali Genel Kurula 7 gün kala, kooperatife üye 78 bin çiftçiden 49 bininin üyelikleri silindi. Gerekçesi, üye aidatlarını ödememeleri olarak belirlenmiş.
- Hiçbir kanun, hiçbir hukuki süreç dikkate alınmadan, tamamen keyfi yöntemlerle 49 bin çiftçinin demokratik hakları ellerinden alındı. Genel Kurul günüoy kullanmaya gelen binlerce çiftçi de dışarıda bırakılmıştır.
- Kooperatifler Kanunu 16. Madde çok açıktır.  Karar ortaklar defterine yazılacak, on gün içinde ortağa tebliğ edilmek üzere notere tevdi edilecek, üç aylık itiraz ve yargı süreci başlayacak. Herkesin üyelik hakkı bu süreç tamamlanıncaya kadar devam edecek.
- Kanunda belirtilen hiçbir adım uygulanmamıştır, hiçbir ihtarname dahi yapılmamıştır, üyelikler keyfi olarak silinmiştir. Kayseri Şeker yönetimi, açık bir şekilde kanunu çiğnemiştir ve çiğnemektedir.Bu Kurultaya göz göre göre nasıl izin veriliyor?
- Çiftçinin alın terini, emeğini, demokratik haklarını oldu bittiyle silip atamazsınız!49 bin çiftçiyi nasıl silip atabiliyorsunuz? Bu cesareti nereden buluyorsunuz? Bunların tamamının yargı önünde hesabı sorulacak ve düzeltilecek.

"55 İŞÇİNİN EKMEĞİ ELİNDEN ALINDI"

- Fabrika yönetimi, yine keyfi gerekçelerle 18 işçiyi kanunsuz bir şekilde işten atıyor. Yine 37işçininiş akdi askıya alınıyor. Toplamda 55 işçi fabrikadan kanunsuz bir şekilde atılarak ekmekleri ellerinden alınıyor.
- Burada da gerekçeler sözümona çalışma barışına, huzuruna ve çalışma etiğine uymamalarıolarak gösteriliyor. Bu gerekçelerin hiçbir temeli yoktur. Herhangi bir disiplin soruşturması yapılmamıştır. İnceleme olmamıştır. Kanıt yoktur.
- Bir de henüz tespit edilemeyenler var. Böyle bir yöntem nerede görülmüş veya duyulmuş? Kendisine muhalefet ettiği gerekçesiyle bir işçinin ekmeğiyle oynanabilir mi?
- Bu ortamda işçilerin hiçbir güvencesi kalmıyor. İşçilerimiz her gün işlerinin başına geçerken, “bugün beni işten çıkarırlar mı” tedirginliği yaşıyor. Böyle güvencesiz bir ortamda fabrika verimli çalışabilir mi?Böyle bir iklimde, arkasına saklandıkları çalışma barışı, huzur ve güven ortamı sağlanabilir mi? İşçinin, çiftçinin üretim şevki kalır mı?
- Huzuru ve barışı bozan, işten atılan işçilerimiz değil, yönetimin ta kendisidir. Kimse işçilerimizin ekmeğiyle oynayamaz. Buna izin vermeyeceğiz. Kimse keyfine göre işten çıkarma yapamaz. Sizin vicdanınız yok mu? Sizin bu işçilere, işçilerin ailelerine çocuklarına karşı sorumluluklarınız yok mu?

"KANUNLAR ÇİĞNENİYOR"

- Her adımda kanunsuzluk var.Soruyoruz, Kayseri’de kanunları rafa mı kaldırdınız?Kayseri Şeker’de orman kanunları mı geçerlidir.
- Ayrıca, AK Parti içinde de bu yaşananlardan rahatsızlık duyan yöneticilerin olduğunu çok iyi biliyoruz. Bu uygulamalar, AK Parti’nin kendisine de büyük zarar veriyor. Bu sürece gözünü kapatanlar, halkı kaybediyor. Sorumluluk sahibi, işçiyi, çiftçiyi düşünen, Kayseri halkını düşünen hiçbir AK Parti yöneticisi bu kanunsuz sürece göz yummamalıdır. Göz yumanlar, yanlışa ortak olur ve yalnız kalır.

"KAYSERİ İŞÇİSİ VE ÇİFTÇİSİ FETÖ’YE KARŞI MÜCADELE EDİYOR"

- Kayseri işçisi, çiftçisi aynı zamanda FETÖ’ye karşı mücadele ediyor.
- Mevcut yönetimde çok sayıda yöneticinin halen FETÖ davalarında sanık olduğunu biliyoruz. İşçinin ve çiftçinin karşısına dikilen FETÖ unsurlarına, FETÖ kalıntılarına da izin verilmeyecek.Kayseri işçisi ve çiftçisinin hakkınıFETÖ’ye yedirmeyeceğiz.
- Bu açıdan bu mücadele en haklı, en meşru mücadeledir. Aynı zamanda fabrika savunmasıdır, toprak savunmasıdır ve vatan savunmasıdır.
- Siz çıkacaksınız, kanun tanımayacaksınız, tamamen hukuksuz bir şekilde, size karşı olan bütün işçi ve çiftçilere karşı savaş açacaksınız, üyeliklerini sileceksiniz, işten atacaksınız ve kimse de buna itiraz etmeyecek.

"KAMU İDARESİNİ GÖREVE ÇAĞIRIYORUZ"

- Buradan Hükümetimize, yetkililere ve Kayseri Valiliğe sesleniyoruz. Kayseri’de yaşanan bu hukuksuzluğa, haksızlığa bir son verilsin. Kamu idaresi, yanlışın yanında, işçinin ve çiftçinin karşısında yer alamaz. Hukuku uygulamalarını bekliyoruz.Bu kanunsuz sürecin son bulması için gereken bütün adımlar hızla atılmalıdır. İşçinin ve çiftçinin yanında yer almayan yalnız kalır, kaybeder.
- Vatan Partisi olarak AK Parti ve MHP yöneticileriyle de bu konuyu görüşüyoruz ve görüşmeye devam edeceğiz. Orada da sorumlu yöneticiler olduğunu biliyoruz. Bu süreçten rahatsız olan yöneticiler olduğunuz biliyoruz.
- Fabrika yönetimine de sesleniyoruz. Derhal bu kanunsuz kararlardan geri dönün.Keyfi kararları durdurun. İşçilerin ekmeğiyle oynamayın. Bu şekilde varabileceğiniz bir sonuç yok. O fabrikanın her karışında işçilerimizin alın teri var, emeği var, ailesinin ve çocuklarının geleceği var. İşçiyi ve çiftçiyi karşısına alan, işten atan bir yönetim bu fabrikayı yönetebilir mi?
- Buradan ilan ediyoruz. Bütün işçiler işlerine geri dönecek. Yasadışı uygulamalar son bulunacak, fabrikaya huzur gelecek.
- Başta Genel Başkanımız Sayın Doğu Perinçek ve bütün partimiz, bu kanunsuz süreç bitene ve işçiler işe geri alınana kadar mücadeleye devam edeceğiz. Türkiye bir Üretim Devriminin eşiğindedir. Üreticinin suçlanacağı, işinden edileceği değil, baş tacı olacağı bir sürece giriyoruz.
- Bu mücadele bütün Kayseri halkının, Türkiye’nin ve Vatan Partisi’nin mücadelesidir. Mutlaka başaracağız.
# türkiye # fetö # mhp # vatan partisi # ilan # Bir # Kayseri Şeker Fabrikası # son # Vatan Partisi Özgür Bursalı # vatan partisi genel sekreteri özgür bursalı # Vatan Partisi açıklama # Vatan Partisi basın açıklaması # vatan partisi genel sekreteri # Özgür Bursalı açıklama # özgür bursalı basın açıklaması # kayseri şeker fabrikası basın açıklaması # vatan partisi kayseri # vatan partisi kayseri açıklaması