15 PKK'lı etkisiz hale getirildi

Terörle mücadele dört koldan sürüyor. Sınır ötesinde 15 PKK'lı etkisiz hale getirildi. Irak'ın kuzeyinde ise 1 Mehmetçik şehit oldu.

Terörle mücadele sınır ötesinde ve yurt içinde kararlılıkla sürüyor.

Pençe-Kilit Operasyonunda arama tarama faaliyeti yürütüldü. PKK'lılara ait çok sayıda silah ve mühimmat ele geçirildi.

Operasyonlarda büyük darbe alan PKK'lılar Irak'ın kuzeyinde bir üs bölgesine saldırdı. Uzman onbaşı Muhammed KARAÇAM şehit oldu. +Operasyon bölgelerinde 3 PKK’lı öldürüldü. Milli Savunma Bakanlığı açıklama yaptı. "Şehitlerimizin kanını yerde bırakmadık, bırakmayacağız" dedi.

MİT Irak'ın kuzeyindeki PKK'lılara operasyon düzenledi. Hedefte Gara ve Metina'daki PKK'lılar vardı. 6 PKK'lı öldürüldü.

PKK'lılar, Suriye'nin kuzeyinde Fırat Kalkanı ve Barış Pınarı bölgelerine taciz ateşinde bulundu. 9 PKK'lı etkisiz hale getirildi.

Hakkari'de teröristlerin bombalı saldırısı güvenlik güçlerinin dikkati sayesinde önlendi.

Yüksekova-Şemdinli yolundaki menfeze 18 Eylül'de el yapımı patlayıcıyla saldırı hazırlığı yapan 3 teröristin görüntüleri ortaya çıktı.

Güvenlik güçleri tarafından yapılan operasyonda 2 PKK'lı etkisiz hale getirilmiş, kaçan 1 PKK'lı da evinde yakalanmıştı.

PKK'daki çözülme de hız kazandı. Terör örgütünden kaçan 2 kişi daha teslim oldu. Yılbaşından bu yana teslim olanların sayısı 92'ye yükseldi.

# pkk # suriye # Hakkari # terörle mücadele # MİT # Bir # Fırat Kalkanı # eylül # Barış pınarı # Uzman